Interview Jany Rademakers (Nivel): "Positivisme over wat patiënten zelf willen en kunnen is te groot"
header
 
header
17 juli 2016
header

Jany Rademakers, onderzoeker van het Nivel en bijzonder hoogleraar Gezondheidsvaardigheden en patiëntparticipatie, stelt dat veel patiënten geen actieve rol kunnen, willen of durven spelen bij het zorgproces.“Een op de tien volwassen Nederlanders heeft lage gezondheidsvaardigheden wanneer we alleen kijken naar lezen en schrijven. Drie op de tien heeft moeite met het begrijpen van gezondheidsinformatie en het toepassen van medicatie en therapie. Kijken we nog breder en nemen we ook aspecten als motivatie en zelfvertrouwen mee, dan heeft 48 procent van de Nederlanders moeite om zelf de regie te voeren over zorg, ziekte en gezondheid.”
 Lees verder »

image

Meer aandacht voor de mond

Traditioneel zijn geneeskunde en tandheelkunde strikt gescheiden disciplines. Tegenwoordig is er wel meer interactie, maar tandarts, ACTA-wetenschapper en VMTI-voorzitter Joris Muris vindt dat het nog veel beter moet. Lees verder »

image

Wakker worden op het strand

Ze verrijzen op steeds meer stranden langs de Nederlandse kust: vakantiehuisjes pal aan zee. Hier een inventarisatie waar u zoal eerste rang kunt zitten, én wat dat ongeveer kost. Lees verder »

image

Wie wandelt, wordt honderd

De Vierdaagse van Nijmegen, het grootste evenement van Nederland en het grootste wandelevenement ter wereld, beleeft dit jaar zijn 100ste editie. Het hoofd medische dienst en twee deelnemers vertellen over hun ervaringen. Lees verder »

image

Couscous met roodbaarsfilet

“Het idee voor een kookboek kreeg ik toen ik me realiseerde dat niet alleen mijn patiënten behoefte hadden aan goede recepten, maar dat ik zelf ook wel handvatten kon gebruiken om in niet al te veel tijd een gezonde en vooral heerlijke maaltijd op tafel te zetten." Lees verder »

facebook twitter rss  

Zomerstop

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomerstop. De eerstvolgende editie verschijnt op 26 augustus 2016

Arts en Auto App


Arts en Auto is ook beschikbaar voor tablet en smartphone. 
Download de app voor iOS of Android.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016