Gynaecoloog en VvAA-bestuurslid Erica Bakkum: 'Ik moest in Afrika vaak aan mijn eigen dochters denken'
header
 
header
12 juni 2016
header

Gynaecoloog en VvAA-bestuurslid Erica Bakkum (52) was afgelopen april in Kenia bij een rite de passage, een alternatieve inzegeningsceremonie van meisjes van de Samburu-stam. Daarin is het ritueel van de meisjesbesnijdenis door Amref Flying Doctors succesvol uitgebannen. Bakkum was onder de indruk: “Voor mij houdt het hier niet mee op.”  

 Lees verder »

image

Tandartsen zelf aan het roer

Tandarts Reinout Reijnen ziet grote verschillen met andere beroepsgroepen als het gaat over regeldruk en het bewaken van kwaliteit. Maar hij vindt dat ook professionals in de mondzorg kwaliteit inzichtelijk moeten blijven maken voor patiënten. Lees verder »

image

Paradijselijk Gotland

Helemaal vreemd is het Zweedse Gotland voor de meesten van ons niet, want de Pippi Langkousfilms werden er opgenomen. Voor de Zweden zelf heeft het eiland een bijna mythische status. Zelfs de Vikingen kwamen er al graag. Lees verder »

image

Altijd pijn

Psychiaters komen in hun werk van alles tegen. Voor hen is niet gauw iets te gek. Maar de stoornis die een van zijn patiënten vertoonde, zal zelfs een ervaren psychiater als Bart Anderson-Groen niet snel vergeten.
Lees verder »

image

Autoportret: Renault Mégane

De nieuwe Renault Mégane volgt gelijknamige modellen op die al twintig jaar bepalend zijn voor het succes van het Franse merk. Deze nieuweling kan dat succes voortzetten. Lees verder »

facebook twitter rss  

Arts en Auto App

Arts en Auto is ook beschikbaar voor tablet en smartphone. 
Download de app voor iOS of Android.

Praktijk aan huis

Een praktijk aan huis wordt steeds zeldzamer. Voor een artikel in het oktobernummer – met als thema Wonen – zoekt de redactie van Arts en Auto zorgprofessionals die nog een praktijk aan huis voeren. Wat is de impact van wonen en werken onder hetzelfde dak? Hoe bevalt dat? Wilt u daarover vertellen, stuur dan vóór 10 juli een mailtje met uw naam en beroep naaroproep@artsenauto.nl, o.v.v. ‘Praktijk aan huis’.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016