Interview schipbreukeling Els Visser - 'Ik begrijp nu beter wat patiënten doormaken'
header
 
header
04 december 2015
header

Vorig jaar zomer overleefde Els Visser (25) een scheepsramp tijdens een backpackreis door Indonesië. Nu, een jaar later, blikt de jonge arts-onderzoeker chirurgie – die in Utrecht onderzoek doet naar slokdarmkanker – terug op deze ingrijpende gebeurtenis. En vertelt ze hoe het drama haar kijk op het leven en haar omgang met patiënten heeft veranderd. 

Lees verder »

image

Vermeend disfunctioneren

‘Naar schatting disfunctioneert 1 tot 5 procent van de artsen. Waarschijnlijk is dit een onderschatting, want artsen uiten zich daar niet graag over. Het kan onder meer leiden tot medische missers, stress, burn-out, samenwerkingsproblemen of verslaving Lees verder »

image

Het Lötschental

Ze zijn er nog: skigebieden die niet alles op alles zetten om de langste afdaling, de snelste lift of het meeste aantal pistekilometers te hebben. Het Lötschental in Zwitserland is zo’n gebied. Hier is voornamelijk rust te vinden. Lees verder »

image

Wijn en kaasfondue

Kaas en wijn hebben iets met elkaar. Op hun best zijn het beide mooie, eerlijke en ambachtelijke producten, die door liefhebbers bovendien graag samen genuttigd worden. Maar toch stelt kaasfondue zijn eigen eisen aan de wijnkeuze. Lees verder »

image

Mijn huis - Buitenveldert

Eigenlijk hadden er foto’s van twéé huizen in deze aflevering moeten staan. We zijn namelijk op bezoek bij een ‘lattend’ paar dat de gezamenlijke uren verdeelt over het Amsterdamse Buitenveldert  en het oude hart van Den Haag. Lees verder »

facebook twitter rss  

Arts en Auto App

Arts en Auto is ook beschikbaar voor tablet en smartphone. 
Download de app voor iOS of Android.

Uw leukste reistips

De redactie van Arts en Auto is op zoek naar leuke reistips. Wij hopen dat u uw best kept secrets met andere lezers wilt delen. Stuur uw reistip (maximaal 120 woorden) vóór 10 december naar
oproep@artsenauto.nl, liefst met enkele foto’s die gepubliceerd mogen worden. Vergeet niet uw naam, beroep en leeftijd te vermelden. Uit de ingezonden reacties zal de redactie een keuze maken.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2015