Interview Peter Nguura (Amref): 'Ik moest eerst zelf veranderen'
header
 
header
18 september 2015
header

De Keniaan Peter Nguura (46) is projectmanager bij Amref Health Africa (in Nederland bekend als Amref Flying Doctors). Hij zet zich in tegen meisjesbesnijdenis en tienerhuwelijken onder de nomadische groepen in Oost-Afrika. Nguura leerde dat hij daarbij meer moest luisteren. “Ik stel nu meer vragen en geef geen pasklare antwoorden meer.” 

Lees verder »

image

Alternatief

Huisarts Daniëlle van Oostendorp had weinig op met alternatieve geneeskunde. Het sterfproces van een patiënt leerde haar echter dat de wereld van klankschalen, zilverinjecties en koperzalf ook een andere kant heeft. Lees verder »

image

Bruisend Barcelona

De bouwwerken van Gaudí bekijken, lekker shoppen en tapas eten aan het strand: het kan allemaal in Barcelona, waar het in herfst en winter goed toeven is nu de grootste toeristendrukte voorbij is en de temperaturen nog aangenaam kunnen zijn. Lees verder »

image

Geblokkeerde communicatie

Kan een verloskundige wel goede zorg leveren tijdens een bevalling als zij niet direct met de patiënt kan communiceren? Lees verder »

image

Favoriete pil

Peter van Domburg (Maastricht, 1954) is neuroloog in Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen. Zijn favoriete pil: Ludwig Wittgenstein. Het heilige moeten van de Britse filosoof Ray Monk. Lees verder »

facebook twitter rss  


In het kader van een afstudeeropdracht zoeken wij lezers die willen meewerken aan een anonieme enquête over het gebruik van sociale media rondom Arts en Auto. Het invullen neemt zo'n 5 minuten in beslag.

Om naar de enquête te gaan,
klik hier.

Philippe Herreweghe voert 24 oktober met ‘zijn’ Collegium Vocale Gent en topsolisten Dorothee Mields en Damien Guillon in Naarden de Hohe Messe van Bach uit. VvAA-leden krijgen korting.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2015