Oud-anesthesioloog Jan Beiboer - 'Geen tijd om bang te zijn'
header
 
header
22 januari 2015
header

Oud-anesthesioloog Jan Beiboer (1928) voer als scheepsarts op de walvisvaarder Willem Barendsz. Hij werkte onder meer op Nieuw-Guinea en deed na twintig jaar AMC dertien missies voor het Internationale Rode Kruis. Het verhaal van een jongen uit Staphorst die de wereld introk.  
Lees verder »

image

Over kwaliteit gesproken

Twee jaar na invoering van het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen lijkt de kou nog niet uit de lucht. Op 1 april moet er een aangepast register zijn. Haalbaar, betaalbaar en onafhankelijk. Een update. Lees verder »

image

Uitwaaien op Faeröer Eilanden

Achttien groene eilandjes tussen IJsland en Denemarken, eenzaam dobberend in de Noord-Atlantische Oceaan. Het weer is er zo onvoorspelbaar als de driftbuien van een peuter. Op de stille Faeröer Eilanden is het machtig mooi wandelen en vogels kijken. Lees verder »

image

Schelpdieren

Benja Bruijning is zijn hele leven al allergisch voor schelpdieren. "Tragisch, ik weet het. Je komt voor allerlei onmenselijke problemen te staan met zo’n allergie: je kunt nooit oesters eten. Ik heb het niet eens geproefd. Mosselen wel, maar dat was eens maar nooit weer: ik was namelijk bijna dood. Schijnt." Lees verder »

image

Pittige erwtensoep

“Koken doe ik eigenlijk nooit", stelt Marjan Enzlin, oud-verpleegkundige en hoofdredacteur van Arts en Auto. "Mijn man is de baas in de keuken. Behalve als er erwtensoep moet worden gemaakt, dat is míjn specialiteit. Lees verder »

facebook twitter rss  
alt

Oproep tweede huis

Voor een verhaal in het maartnummer van Arts en Auto, zoeken wij lezers die een vakantiehuisje bezitten in eigen land en het leuk vinden hierover in Arts en Auto te vertellen. U kunt uw reactie mailen naar oproep@artsenauto.nl. Vergeet niet ook uw beroep en leeftijd te vermelden.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2015