De menselijke maat moet terug in de zorg
header
 
header
28 mei 2014
header

"Barmhartigheid, mededogen, empathie en compassie zijn sleutelbegrippen die niet terug te vinden zijn in DBC’s of DOT’s en niet om te rekenen in tijd of euro’s", schreef VvAA voorzitter Gerlach Cerfontaine in zijn column. En: "Het bestuur van Vereniging VvAA gaat zich nadrukkelijk bezighouden met het faciliteren van zorgprofessionals in het terugbrengen van (com)passie in de zorg." De column maakte een storm aan ondersteunende reacties los. Het is duidelijk dat de overgrote meerderheid van u de zorgen van Gerlach Cerfontaine deelt.  Lees verder »

image

Referendum vrije artsenkeuze

Het zelf kunnen kiezen van de zorgverlener, is een groot goed. Net als dat een advocaat in belang van een aangeklaagde onafhankelijk hoort te zijn van justitie, hoort een zorgverlener zijn patiënt onafhankelijk van een verzekeraar te kunnen adviseren en behandelen. Lees verder »

image

Wijnwandelen in de Dentelles

Ongecompliceerd smullen en proeven. Ontspannen babbelen, maar ook discussiëren. En elke dag het feest van ontdekking in de wereld van wijnen.Culinair journalist Onno Kleyn proeft de sfeer tijdens een week ‘wijnwandelen’ in de Franse Dentelles. Lees verder »

image

Dreigend tekort aan POH'ers

Er dreigt een tekort aan praktijkondersteuners voor huisartsen. Het aanbod is relatief klein en de vraag gaat waarschijnlijk nog verder toenemen. Belangenorganisaties spreken hun zorg uit. Lees verder »

image

Vakantie te voet

Het is een prachtervaring: wandelen van hut naar hut. Dwars door de bergen, zonder ook maar een weg of dorp tegen te komen. Maar zo’n vakantie te voet vergt wél wat voorbereiding. Lees verder »

facebook twitter rss  
alt

Ledemaatjes
in de zomer

Let op: in de zomer verschijnt Arts en Auto 07/08 als extra dik dubbelnummer. Dit houdt in dat er in augustus geen Arts en Auto verschijnt en er geen ledemaatjes geplaatst kunnen worden. Voor het zomernummer ligt de deadline op woensdag 11 juni. Voor het septembernummer is de deadline 15 augustus.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2014