Werken met topsporters - inspanningsfysioloog Jeroen Rietvelt
header
 
header
22 oktober 2015
header

Als inspanningsfysioloog weet Jeroen Rietvelt alles van belasting, belastbaarheid en trainingsopbouw bij topsporters. Toch zijn meetgegevens niet zaligmakend. “Goede testresultaten vormen geen garantie voor succes. De wetenschap heeft de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gekregen in de Nederlandse topsport. Hierdoor wordt er bijvoorbeeld nog meer vanuit een wetenschappelijke blik naar de relatie tussen belasting en belastbaarheid gekeken. Het gebeurt nog weleens dat topsporters overtraind of geblesseerd raken. Vaak zit er dan iets scheef in de relatie belasting-belastbaarheid.”
Lees verder »

image

Kleurtje

Een getinte huidskleur hoeft niet het resultaat te zijn van een zonvakantie, maar kan ook duiden op een zeldzame aandoening. Tropen- en kinderarts George Joosten herinnerde zich dat net op tijd. Lees verder »

image

Familievakantie Zweden

Het landschap van de provincie Dalarna is in de zomer al prachtig, maar ’s winters waant u zich hier helemaal in een sprookjeslandschap. 
Lees verder »

image

Driedelig pak

"Mijn tent staat op de zomerweide van een Chinese nomadenfamilie. De wind voert een doordringende geur van humus en schapenmest aan van de zwarte cirkel ondergepoepte aarde waarop de schaapskudde slaapt."  Lees verder »

image

Mijn recept - Walnotenpesto

Magda Adema (integraal therapeut):  "Wij eten graag puur, zonder al te veel poespas. Dankzij onze fruitbomen, bessenstruiken en moestuin lukt het om grotendeels uit eigen tuin te eten. Lees verder »

facebook twitter rss  

Arts en Auto is ook beschikbaar voor tablet en smartphone. 
Download de app voor iOS of Android.

VvAA nodigt u graag uit voor de VvAA-netwerkbijeenkomst, deze keer in de regio Groningen op 17 november. Sabine Uitslag, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, spreekt over samenwerken en compassie in de zorg. Voor het programma en aanmelden zie vvaa.nl/ledenvoordeel.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2015