Gezinsplanning en geneeskundespecialistatie
header
 
header
24 maart 2017
header

Het artsenvak was lang een typisch mannenberoep, maar sinds Aletta Jacobs in 1878 officieel Nederlands eerste vrouwelijke geneesheer werd, veroverden vrouwen steeds meer terrein op mannen. Tegenwoordig zijn vrouwen op de faculteiten geneeskunde in de meerderheid (66 procent) en dat levert naast vele voordelen óók de nodige hoofdbrekens op. Bijvoorbeeld als het gaat om het baren van kinderen.  Lees verder »

image

Samen inkopen

Steeds meer dierenklinieken worden overgenomen door ketens. Praktijken die zelfstandig blijven, moeten zich daarom verenigen, bijvoorbeeld door samen in te kopen.
Lees verder »

image

Mongolië te paard

Juul Kramer (19) reisde met de trein, de bus en te paard door Mongolië om het authentiek Mongoolse nomadenbestaan te beleven. Een nauwelijks te overtreffen ervaring. 
Lees verder »

image

Beroep onder de loep

Madelijn de Kleine (41) was anios neurologie in het ziekenhuis, maar maakte de overstap naar bedrijfsgeneeskunde. "In het ziekenhuis was ik vooral bezig met ziekte, nu ben ik veel meer gericht op gezondheid"
Lees verder »

image

Culinair - Limburgs lekkers

Yuri Foreman (24, promovendus Interne Geneeskunde): "Via mijn Maastrichtse oma heb ik kennisgemaakt met zuurvlees. Zij bereidt dit sinds jaar en dag volgens een vertrouwd recept dat al vier generaties in de familie is."
Lees verder »

facebook twitter rss  

Arts en Auto Student

Vanaf nu kunnen studentleden ervoor kiezen alleen Arts en Auto Student te ontvangen. Kijk op onze website om te zien hoe je de bezorging van de reguliere editie (tijdelijk) stopzet.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan mardyk@gmail.com, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2017