OMS: onnodige twijfel over noodzaak operaties
header
 
header
26 oktober 2013
header

"CZ rekent op basis van gedateerde cijfers als zij stellen dat ruim 24.000 patiënten jaarlijks onnodig worden geopereerd. Een arbitrair cijfer dat onnodig onrust veroorzaakt." Dat zegt Joan Smithuis,  woordvoerder van de Orde van Medisch Specialisten (OMS) in een reactie op cijfers van de zorgverzekeraar over het aantal ‘onnodige operaties’ in Nederland.  Lees verder »

header

Klokkenluiders

Naar aanleiding van diverse misstanden in de zorg deed Arts en Auto een oproep of u ooit ook de klok heeft geluid. Naar aanleiding van de reacties hierop verschijnt een vierdelige serie over het fenomeen klokkenluiden. In deel I: met welke gevolgen kan een melder van misstanden in de zorg worden geconfronteerd? Lees verder »

header

Caravantrends

In Nederland is de caravandichtheid de op één na hoogste in heel Europa, na Zweden. Maar liefst 11 procent van de Nederlanders die op vakantie gaat, doet dat met de caravan. Trends in caravanland worden hier dan ook op de voet gevolgd. Wat kun je als (kersverse) caravankoper anno 2013 verwachten? Lees verder »

header

Software steeds belangrijker

Bert van Meurs (51) geeft als senior vicepresident mede leiding aan Philips Healthcare. In zijn ogen staat de zorg grote innovaties te wachten, die ook het artsenvak zullen beïnvloeden: “Het contact met de patiënt blijft belangrijk, ook al wordt de behandeling onpersoonlijker doordat de arts achter een robot zit.”  Lees verder »

header

Chocolade-notentaart

"Door mijn werk als ic-verpleegkundige word ik er bijna dagelijks aan herinnerd hoe belangrijk het is om samen te genieten van het leven. Kook- en eetmomenten horen daarbij.  Bij een uitgebreid diner serveer ik vaak een klein puntje van deze taart." Lees verder »

facebook twitter rss  

MuziekKliniek


Bezoek de MuziekKliniek van Bram van Schaik en maak kans op het laatste album van The B-Movie Orchestra.

VvAA rallyOp zaterdag 11 mei vindt weer de jaarlijkse VvAA rally plaats. Met Huis te Eerbeek als start- en finishlocatie is ook dit jaar gekozen voor een bijzondere locatie. 

Programma
  • 09.30 uur ontvangst met koffie/thee
  • 10.00 uur welkom VvAA met uitleg door Classic Events
  • 10.30 uur start eerste deelnemer
  • 12.30 uur lunch
  • 16.30 uur borrel
  • 18.00 uur prijsuitreiking 
Schrijf uw equipe hier in.
header

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2013