Selectie medisch studenten: Hoe meet je hulpvaardigheid, vriendelijkheid en empathie?
header
 
header
23 oktober 2014
header

Bijna alle medische faculteiten gaan de nieuwe studenten selecteren middels een gerichte selectieprocedure, bestaande uit motivatiebrief, cv en aanvullende testen. Dat klinkt logisch, maar ondertussen staat niemand stil bij het feit dat we nog steeds niet weten hoe we kwaliteit van zorg moeten meten. Laat staan dat we individuele zorgverleners kunnen beoordelen. Hoe meet je hulpvaardigheid, vriendelijkheid, empathie en inlevingsvermogen?  Lees verder »

image

'Zorg te fabrieksmatig'

Daan Dohmen wil met zijn bedrijf FocusCura innovatieve oplossingen bieden voor ouderen en chronisch zieken, zodat zij zelf de regie over hun leven kunnen houden. De onderliggende passie is die vraag: “Hoe kunnen we het leven voor ouderen een klein beetje beter en leuker maken?” Lees verder »

image

Begraven in de natuur

Zelf een plek ‘voor eeuwig’ uitzoeken in het bos, geen rompslomp voor nabestaanden over zaken als grafrechten, en een bijdrage leveren aan natuurbehoud. Voor natuurliefhebbers komen er steeds meer aantrekkelijke alternatieven voor de ‘gewone’ begraafplaats. Lees verder »

image

World Healthcare Forum

Van 30 november t/m 2 december komt in Den Haag het World Healthcare Forum bij elkaar. Het forum streeft naar een verbetering van de gezondheidszorg en gelooft dat het betrekken van verschillende generaties en expertises hierbij essentieel is. Lees verder »

image

Autoportret: BMW i8

De i8 is het tweede ‘i’-model van BMW, naast de compacte, elektrische i3. De i8 is in potentie een topsportwagen met plug-in hybridetechniek en een zeer geavanceerde constructie. Lees verder »

facebook twitter rss  
alt

Social Media


Volg Arts en Auto ook via onze andere online kanalen. Naast artsenauto.nl vindt ons ook op Twitter, LinkedIn en Facebook.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2014