Kinderarts en schrijver Paul Brand - 'Om gehoord te worden, moet je luisteren'
header
 
header
03 maart 2017
header

De eerste keer dat Brand een consult meemaakte waarbij het helemaal misging in de communicatie, was hij twaalf jaar oud. “Op vakantie in Frankrijk was ik knetterbenauwd geweest. Terug in Nederland ging ik met mijn moeder naar de longarts. Die arts had totaal geen aandacht voor mij. Hij was lomp en zei: ‘Het voorstel voor de behandeling stuur ik naar de huisarts. Hij legt het wel uit.’ Ik nam mezelf voor dat later als dokter heel anders te doen.”

Lees verder »

image

Goede en slechte ROM

'Er is niks tegen verantwoorden, er is niks tegen zekerheid willen en je kunt ook te goed van vertrouwen zijn. Maar te veel moeten verantwoorden, te veel op zeker spelen en iedereen wantrouwen om die ene rotte appel eruit te halen is doorgeschoten.' Lees verder »

image

Warm welkom in Buthan

Weinig landen spreken zó tot de verbeelding als Bhutan. Reisjournalist Daan Vermeer reisde af naar de boeddhistische bergkloosters van het land en voelde zich er een welkome vreemdeling. Lees verder »

image

Afgewezen lever

'Medische protocollen zijn onder meer gebaseerd op resultaten van door statistieken bepaalde therapieën bij patiënten met een vergelijkbare ziekte; voor de individuele patiënt niet per se geldig. Was ík zo’n patiënt?'
Lees verder »

image

Mijn huis - Apeldoorn

Neem een kijkje in het dokterswoning van het huisartsenechtpaar  Roland Zeilstra en Marja Versteeg
Lees verder »

facebook twitter rss  

Webinar Beleggen

Waarom zou ik beleggen, en aan welke risico’s en mogelijkheden moet ik denken? Dat leert u tijden het webinar Beleggen is niets voor mij. Of wel? op 21 maart.
Start: 19.45 uur.
Meer informatie en aanmelden via vvaa.nl/webinarbeleggen.

Djanko

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan <<Emailadres>>, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2017