Pauline Meurs: "Ik wil een steen in de vijver gooien"
header
 
header
29 januari 2015
header

Pauline Meurs (61) is hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg, aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en voorzitter van de nieuwe Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Toch ziet ze zichzelf niet echt als bestuurder. “Ik vind mezelf eerder opleider en wetenschapper.” Lees verder »

image

One Health in het onderwijs

Q-koorts, aviaire influenza, ebola. Door recente uitbraken van zoönosen wordt de One Health-gedachte in toenemende mate gehoord. Dat roept een vraag op: doet het onderwijs wel genoeg om humane en veterinaire artsen in spe bij elkaar te brengen? Lees verder »

image

Kriskras door Europa

Voor een avontuurlijke gezinsvakantie hoeft u niet de halve wereld over te reizen. Ook binnen Europa valt van een vakantie een bijzonder avontuur te maken, blijkt uit dit verhaal van fotograaf Wim Lanser. Samen met zijn gezin vloog hij afgelopen zomer in drie weken tijd heel Europa rond.  Lees verder »

image

Aanspreken op functioneren

Een assistente in een huisartsenpraktijk blijkt niet goed te functioneren en wordt uiteindelijk op non-actief gezet. Terugkeer is onwenselijk en daarom wordt aangestuurd op ontslag. Maar hebben haar werkgevers haar wel op de juiste wijze aangestuurd? Lees verder »

image

Nieuwe blik

"Ik zet een speciale bril op en stap daardoor meteen een andere wereld binnen: virtual reality. De bril heeft twee beeldschermpjes, voor elk oog één. Dat maakt dat je diepte kunt zien."
 Lees verder »

facebook twitter rss  
alt

Fietsforensen

Voor een portretserie in het aprilnummer van Arts en Auto komt de redactie graag in contact met lezers die per fiets  naar hun werk gaan. Vertel ons waarom u fietst, waar u fietst, welke afstand u dagelijks aflegt, en vermeld uw beroep en leeftijd. U kunt mailen naar oproep@artsenauto.nl, o.v.v. van 'Fietsforens'

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2015