Frank de Grave over stoppen als voorzitter FMS
header
 
header
27 mei 2016
header

Frank de Grave neemt per 1 januari 2017 afscheid als algemeen voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Hij wenst zijn huidige termijn niet te verlengen. “Het is een hele mooie baan, maar als leider moet je niet naar je eigen belang maar naar dat van de organisatie kijken. Als eerste niet-medisch-specialistische voorzitter kreeg ik bij mijn aantreden de taak rust te brengen in de vele discussies die in de medisch-specialistische zorg werden gevoerd. Die rust is er nu. De Federatie bestaat straks twee jaar en heeft een stevig fundament. Ik denk dat het tijd is voor een nieuw gezicht en een nieuwe impuls.”

Lees verder »

image

Mistwerking

"Ook het tweeluik van Radar over tien jaar marktwerking in de zorg gezien? Bij het koffiezetapparaat ontstond bij mijn collega’s een semantische discussie: is er een negatieve term voor ‘feest van herkenning’? Treurnis van herkenning hebben we er maar van gemaakt." Lees verder »

image

Stedentrip Bonn

Bonn was tot 1990 de hoofdstad van West-Duitsland. Dat is nog steeds te merken aan de fraai gerestaureerde binnenstad en het rijke museumaanbod. Daarnaast telt Bonn vele parken, waardoor het ook in de lente en zomer een heerlijke bestemming is voor een stedentrip. Lees verder »

image

Favoriete pil - De idioot

Klaas Arts (Heerlen, 1959) is gedragsneuroloog bij Pro Persona in Wolfheze. Zijn favoriete pil: De idioot van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski. Lees verder »

image

Mijn recept: Bieke's Tea-Ramisu

Sinds zij vorig jaar samen met haar man Thomas het bedrijfje Mr & Mrs Tea is gestart, is Bieke The-Quick (41, voormalig fysiotherapeut) volop aan het experimenteren met bijzondere Aziatische theesoorten als ingrediënt in de keuken. Lees verder »

facebook twitter rss  

Na de huisartsen van Het Roer Moet Om, komen ook de andere beroepsgroepen in actie. Een groep van 30 'roergangers' werkt samen aan een zorgbreed manifest over hoe zorgprofessionals het heft weer in eigen hand kunnen nemen. U kunt hen helpen door praktijkvoorbeelden in te sturen of input te geven voor het manifest. Dat kan via vvaa.nl

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016