Copy
Interview Jany Rademakers (Nivel): "Positivisme over wat patiënten zelf willen en kunnen is te groot"
header
 
header
03 juli 2016
header

Jany Rademakers, onderzoeker van het Nivel en bijzonder hoogleraar Gezondheidsvaardigheden en patiëntparticipatie, stelt dat veel patiënten geen actieve rol kunnen, willen of durven spelen bij het zorgproces.“Een op de tien volwassen Nederlanders heeft lage gezondheidsvaardigheden wanneer we alleen kijken naar lezen en schrijven. Drie op de tien heeft moeite met het begrijpen van gezondheidsinformatie en het toepassen van medicatie en therapie. Kijken we nog breder en nemen we ook aspecten als motivatie en zelfvertrouwen mee, dan heeft 48 procent van de Nederlanders moeite om zelf de regie te voeren over zorg, ziekte en gezondheid.”
Lees verder »

image

Besparen met big data

Neurochirurg Marc Daemen en zijn groepsgenoten hebben hun VvAA Master of Business Administration (MBA) afgerond met een 9 voor hun businessplan Spine2Go. Een zorgconcept voor rugpatiënten dat ze nu in de markt willen zetten.
Lees verder »

image

Lake District, Engeland

Het is een walhalla voor wandelaars: het Lake District, Engelands grootste Nationale Park. Naast een indrukwekkend landschap met tal van wandelroutes, biedt dit waterrijke deel van Engeland tal van gezellige plaatsjes, zoals Keswick en Kendal.
Lees verder »

image

Bloemenveldje

"De arts schuifelde op haar stoel heen en weer. Haar gezicht stond ernstig. Ze bereidt zich voor op een slechtnieuwsgesprek, flitste het door me heen. Ik herinnerde me hoe ik als student de cursus ‘Het voeren van een slechtnieuwsgesprek’ aan medisch studenten gaf."
Lees verder »

image

Het naderen van een brug

Rogier Vogelenzang  (Hengelo, 1954) is huisarts n.p., was docent aan de huisartsenopleiding van het AMC en was lid van het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam. Zijn favoriete pil: Het naderen van een brug van Roel Bentz van den Berg. Lees verder »

facebook twitter rss  

Manifest
Zelf aan het roer

Zorgverleners: geef spreekkamer terug aan patiënt en zorgverlener. onderteken hier het manifest.

Mijn huis

Heeft u een bijzondere woning? Voor de rubriek Mijn huis zoeken we lezers die het leuk vinden om collega's bij hen thuis binnen te laten kijken. We komen dan een mooie fotoreportage maken. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar oproep@artsenauto.nl

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan mvandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016