In deze nieuwsbrief: Kritiek kwaliteitsregister dierenarts; Oppassen met medische apps
header
 
header
13 november 2012
header

Het kwaliteitsregister voor dierenartsen dat in januari 2013 een feit moet zijn, stuit bij een aantal dierenartsen op grote weerstand. Dat meldt Vets4Vets aan de redactie van Arts en Auto naar aanleiding van een artikel hierover. Dierenartsorganisatie KNMvD is zich bewust van de kritiek, maar voelt zich gesteund door een  grote meerderheid van dierenartsen.  Lees verder »

header

Oppassen met medische apps

Het toenemend gebruik van medische apps door zorgprofessionals kan de patiëntenzorg verbeteren, maar heeft ook potentiële gevaren. Regels en protocollen ontbreken nog en voor de gebruiker is het lastig te achterhalen wat de herkomst van een app is. Lees verder »

header

Brooklyn, New York

Tegenwoordig is een bezoek aan New York niet meer compleet zonder een rondje Brooklyn. Het creatieve hart van ’s werelds hoofdstad, klopt volgens reisjournalist Jurriaan Teulings tegenwoordig in buurten als Dumbo, Williamsburg en BoCoCa. Lees verder »

header

Fysio is administratieplicht zat

De ondernemende fysiotherapeut die zijn boterham wil verdienen, ervaart een te hoge administratieve lastendruk. Omgerekend in tijd zijn dat twee van de twaalf behandelingen. Het manifest Alarmfase rood, fysiotherapie in nood probeert hierin verandering te brengen. Lees verder »

header

Mijn recept - Eendenborst

Sandra de Groot (46) is IC-verpleeg-kundige/coach in het Utrechtse Diakonessenhuis, getrouwd met Han (47) en moeder van Tim (14) en Tessa (12). Het eendenborstrecept van haar Italiaanse vriendin Mary is favoriet bij het hele gezin. Lees verder »

facebook twitter rss  

MuziekKliniekBezoek de MuziekKliniek van Bram van Schaik en maak onder meer kans op de jubileum-uitvoering van het album So van Peter Gabriel.

KlokkenluidersVoor een serie artikelen in Arts en Auto is de redactie op zoek naar zorgprofessionals en/of zorgmanagers die ooit melding hebben gemaakt van een misstand in hun zorginstelling. Vul de enquête in op onze website in of neem contact op
met onze redacteur Roel Notten (06 1523 91 29). De redactie zal alle informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandelen.
header

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:
Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2012