Copy
CAKI er et videncenter for de kunstneriske uddannelser, der arbejder med tre fokusområder: Tværfaglighed, kunstnerisk innovation og entreprenørskab.
Nyhedsbrev
#82 // Juni 2018
No Man is an Island 
Først et stort tilllykke til alle dimittenderne, der i disse dage afslutter deres uddannelser på kunstskolerne! 

For størstedelen af dimittender fra de kunstneriske uddannelser vil arbejdslivet – i hvert fald til at begynde med – udfolde sig som det, man kalder ’solo-virksomhed’. Man er ansvarlig for sin egen daglige beskæftigelse, og på godt og ondt herre i eget hus. Her kan overgangen fra fællesskabet på skolerne til hverdagen som selvbeskæftiget være et voldsomt skift. 

Husk fællesskaberne 
Under et intenst uddannelsesforløb er det ikke altid, man får tænkt over den hverdag, der starter, når uddannelsen slutter. På CAKI hjælper vi de studerende med at skabe gode rammer for, hvordan man tilrettelægger et velfungerende arbejdsliv. Hvordan man holder styr på økonomien og planlægger sin tid, så der er rum til den kunstneriske udfoldelse såvel som de administrative opgaver; hvilke relationer og partnerskaber, der er gode at opbygge, når man skal ud i et professionelt virke, eller hvordan man stiller sit arbejde til rådighed for andre, så der opbygges et kundegrundlag, der kan sikre en indkomst, så man kan arbejde med det, man er god til og samtidig betale sine regninger. 

Når du som studerende forlader skolen som dimittend, skal du finde andre steder at søge rådgivning til mange af de praktiske udfordringer, du kommer til at stå overfor. Ingen ved det hele, og alle har behov for at spørge sig til råds.

 

 

Her kan brancheforeninger og interesseorganisationer være en stor hjælp. De kan være en vigtig partner, der kan hjælpe med at få hverdagen som selvbeskæftiget til at hænge sammen. Så gør dig selv den tjeneste at sætte dig ind i, hvilken hjælp du kan få hvor. Og hvis ensomheden melder sig efter afgangen (eller mens du er på skolen), så husk at der eksisterer et væld af muligheder for at indgå i nye fællesskaber, f.eks. ved at tage på højskole, på sommerskole, eller måske endda på ølejr, som vi også anbefaler længere nede i dette nyhedsbrev.

Nogle råd herfra vil være: Stil jer til rådighed, og del ud af jeres verden. Vær generøse. Ingen er en ø – vi er alle dele af et hele. 

Nyd solen, nyd sommeren – på genhør i august! 
 

'No man is an island' er et citat fra den engelske poet John Donne (1572-1631), og det stammer fra værket 'Devotions Upon Emergent Occasions and Seuerall Steps in my Sicknes - Meditation XVII', der udkom i 1624. Her er afsnittet i hele sin ordlyd: 

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main; if a clod be washed away by the sea, Europe is the less, as well as if a promontory were, as well as any manner of thy friends or of thine own were; any man's death diminishes me, because I am involved in mankind. And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee."

 

Studerende
Animisme og Objekter
De studerendes projekter
'Er tågen her også i morgen?' er et tværkunstnerisk projekt, der undersøger kollaborative skabelsesprocesser i et hybridfelt mellem performance, installation og teater. Læs mere om projektet her. Et andet projekt, som har været undervejs i sin proces, er Søren Ryes 'Animisme og Objekter'. Læs med her og se, hvordan det er gået. 
WordPress-kursus
Lær at lave din egen hjemmeside - Ny dato! 
På CAKIs intensive WordPress-kursus lærer du at bygge og designe din egen hjemmeside på én dag. Du går hjem fra kurset med en hjemmeside, som du kan åbne op med det samme, eller som du kan gå hjem og arbejde videre på. Tilmeld dig ved at sende en mail til caki@caki.dk med navn og uddannelse.  Læs mere om kurset d. 8. november her
Sound Forms
Jenny Gräf's SOUND FORMS 
In February CAKI hosted the one week cross disciplinary workshop about sound, SOUND FORMS. It was instructed by Jenny Gräf, who is an associated professor at the Laboratory for Sound at the Royal Danish Academy of Fine Arts. You can read more about the course here, and you can read Jenny Gräf's summary of the workshop with pictures here.
Aktuelt
Rundgang 2018
Rundgang på akademiet 2018
Kom med når
Kunstakademiets Billedkunstskoler endnu engang inviterer indenfor til det årlige åbent hus-arrangement, Rundgang, d. 15. juni til d. 17. juni. Her giver de studerende og underviserne et indblik i livet på Billedkunstskolerne med alt fra projekter til aktiviter. Læs mere lige her.
Afgangskoncerter på RMC og DDSKS
Afgang på RMC og DDSKS 
Denne sommers afgangskoncerter på Rytmisk Musikkonservatorium ligger i år i uge 22 for solister, uge 24 for bachelorer og uge 25 for kandidatstuderende. Se det fulde program her. Programmet for forestillinger og arrangementer på Den Danske Scenekunstskole finder du lige her
Ølejr
Tag på Ølejr!
I dette nyhedsbrev ønsker CAKI at slå et slag for fællesskabet og sammenholdet. Studielivet kan for nogle engang imellem være lidt ensomt; man kan være helt opslugt af sit eget og køre i et individuelt spor. Tag på ølejr og genfind fællesskabet. Læs mere om ølejr-livet her.
Andre nyheder
ArrangementerThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caki · Kongens Nytorv 1, 2. sal, · København K 1050 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp