Copy
CAKI er et videncenter for de kunstneriske uddannelser, der arbejder med tre fokusområder: Tværfaglighed, kunstnerisk innovation og entreprenørskab.
Nyhedsbrev
#85 // November 2018
Værker, produkter og ydelser med et kunstfagligt udgangspunkt er med til at spejle os som individer og samle os som nation, bidrage med globale perspektiver, styrke vores kritiske sans og vores forestillingsevne.
 
De kunstneriske fag og de dimittender, der kommer herfra, er afgørende for samfundets udvikling. Hvis vi ikke kun ønsker at spejle os i et stigende forbrug, højere hastighed, umiddelbar behovsopfyldelse og eskalerende selvoptagethed, men også har ønsker om og behov for at kunne reflektere over vores livsvilkår, vores følelser, vores samfund og verden fra et oplyst, nysgerrigt, kritisk og empatisk ståsted, så er kunsten en uvurderlig partner.
 
Som sådan er de kunstneriske fag derfor fundamentale, når vi drøfter, hvordan vi skaber bedre vækstbetingelser og øget innovation i den retning, som vi ønsker at udvikle vores samfund i. Ikke kun fordi de kunstneriske fag og fagligheder er en rå ingrediens i de processer, men også fordi de er med til at danne og uddanne alle mennesker i samfundet – samfundets råmateriale, om man så må sige. Det er værd at huske, når vi f.eks. skal forholde os til anbefalinger som dem, vækstteamet for de kreative erhverv udkom med forleden under overskriften ’Et internationalt førende vækstmiljø for kreative erhverv.’
Det første indsatsområde, som rapporten udpeger, er at ’kreative kompetencer og tværfaglighed skal styrke innovation.’ Det er særligt aktuelt for CAKI, der som opgave netop har via fokusområderne entreprenørskab, innovation og tværfaglighed at bidrage til at styrke professionaliseringen af dimittender fra de kunstneriske uddannelser. Også de fire andre indsatsområder er i berøring med CAKIs fokusområder (innovative udviklingsmiljøer, nye forretningsmodeller, offentlig-privat samspil og internationalt udsyn), og på CAKI ser vi derfor frem til, hvordan anbefalingerne kommer til at manifestere sig i den større skala.
 
I den lidt mindre men ikke mindre vigtige skala har vi netop afholdt et intenst ugelangt kursus i udvikling og opstart af egen virksomhed for kandidaterne på Kunstakademiets Designskole, og en ny omgang af kurset Opstart er i gang. I november afholder vi derudover også både et WordPress-kursus og en Fundraiserworkshop sammen med Maiken Ingvordsen, og i december holder vi en workshop i skrivning af pressemeddelelser. Vi er også i gang med at udvikle en workshop i digitale forretningsmodeller for kunstneriske virksomheder, som vi satser på at kunne tilbyde til foråret.

Det og meget mere kan du læse om i nyhedsbrevet i december. 
Studerende
WordPress
Lær at lave din egen hjemmeside
På CAKIS intensive WordPress-kursus lærer du at bygge og designe din egen hjemmeside på én dag. Du går hjem fra kurset med en hjemmeside, du enten kan offentliggøre med det samme eller vælge at arbejde videre på derhjemme.
Der er kun to pladser tilbage, så skynd dig at sende os en mail, hvis du gerne vil med. 
Fundraiserworkshop
Fundraiserworkshop - also in English!
Har du brug for hjælp til at finansiere dit næste projekt? Ønsker du at blive bedre til at formulere en god ansøgning og finde de rette fonde, legater og puljer? Så kan du tilmelde dig CAKIs Fundraiserworkshop ved at sende en mail til caki@caki.dk, hvor du oplyser navn og uddannelse. Læs om workshoppen her.
Sign up here.

 
Den gode pressemeddelse
Den gode pressemeddelse
Har du en nyhed eller en god historie? Og skal den ud til pressen? Så kan du lære at skrive en god pressemeddelse på CAKIs workshop d. 7. december. Du vil bl.a. komme til at lære, hvordan du bygger en pressemeddelse op samt hvilke retningslinjer, der er gode at følge i en pressemeddelse.
Læs mere og tilmeld dig kurset her
Aktuelt
Projektindstilling
CAKI har støttet et nyt projekt! 
Tværfaglige arrangementer indenfor film- og videomediet er et initiativ, der vil skabe nye forbindelser mellem de kunstneriske uddannelser, der beskæftiger sig med filmmediet. Det er et pilotprojekt, der vil afprøve formatet ved tre forskellige arrangementer i hhv. Odense (DFK), Aarhus (DJK) og København (DDF/BKS). Læs mere her.
GONG Tomorrow
Gong Tomorrow: Exploring Music and Sound 
G((o))ng Tomorrow er en årlig festival i København for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstformer. Se programmet på deres hjemmesiden her eller tjek festivalen ud på facebook her.
De Kreative Vækstteam
Det kreative vækstteam 
Vækstteamet for kreative erhverv kom i slutningen af oktober med 21 anbefalinger på, hvordan Danmark kan udnytte de muligheder, der er for vækst og udvikling inden for kreative erhverv på baggrund af de udfordinger og mulighedere som digitaliseringen giver.

Du kan læse rapporten her
Andre nyheder
ArrangementerThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caki · Kongens Nytorv 1, 2. sal, · København K 1050 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp