Copy
CAKI er et videncenter for de kunstneriske uddannelser, der arbejder med tre fokusområder: Tværfaglighed, kunstnerisk innovation og entreprenørskab.
Nyhedsbrev
#95 // December 2020
Et kunstnercentrisk entreprenørskab
3. november afholdt vi ENTRE DEBAT LIVE. På dagen havde vi inviteret en række gæster, der drøftede spørgsmålet om et kunstneriske medborgerskab som omdrejningspunkt for kvalitet og relevans. Vi hørte bl.a. fra Jorunn Veitenberg om kvalitetsbegrebet som en tom størrelse, vi selv fylder indhold i, fra Anna Weber Henriksen om et praktiseret kunstnerisk medborgerskab, og fra Rasmus Stolberg om et entreprenørskab, der udspringer af den kunstnerisk praksis. Én af de indsigter, vi tog med os fra dagen, var netop vigtigheden af, at de kunstneriske uddannelser støtter udviklingen af det kunstnercentriske entreprenørskab.
 
Det kunstnercentriske entreprenørskab ligger for så vidt fint i tråd med kunstuddannelsernes optagethed af udviklingen af den enkeltes kunstneriske faglighed og udtryk i relation til et omgivende samfund. Entreprenørskab er netop et af de vidensområder, der bidrager til at fremkalde omverdensrelationerne i det kunstneriske projekt. Dermed er entreprenørskab med til at understøtte, at der udvikles en bæredygtig kunstnerisk praksis i balance mellem de kunstneriske ambitioner og de ressourcer, der tilflyder den kunstneriske virksomhed.
 
Denne dimension af entreprenørskabsfeltet har vi også drøftet med Jonas Frederiksen, leder af produceruddannelsen på Filmskolen, i den nyeste udgave af podcasten ENTRE DEBAT. Du kan se eller gense ENTRE DEBAT LIVE via CAKIs hjemmeside, hvor du også finder link til podcasten med Jonas Frederiksen.

På hjemmesiden kan du også tilgå en fælles platform for podcasts udgivet på kunstskolerne. Dermed bliver det nemmere af få et overblik over, hvad der udgives med kunstskolerne som afsender. Se mere her.
Entreprenørskab som kunstnerisk udviklingspraksis - LEDIGE PLADSER!
Endnu en dimension af entreprenørskab som vidensfelt bliver undersøgt i ENTRE SEMINAR nu på fredag. Seminaret handler om, hvordan vi kan skabe læringsrum, der understøtter en nyskabende kunstnerisk praksis.

Vi har flyttet seminaret online, hvilket betyder, at vi har fået plads til flere deltagere – så hvis du har fået en åbning i kalenderen fredag d.11. og har lyst til at få nye perspektiver på din underviserpraksis og deltage i samtalen med kollegaer fra alle kunstskolerne, så tilmeld dig ved at sende en mail til pernille@caki.dk.
TVAERS - nye kurser i det fælles undervisningstilbud
I næste uge opdateres kursuskataloget med forårets undervisningstilbud på tværs af kunstskolerne. Vi er også i gang med at udvikle formatet for et fælles kursuskatalog til underviserne på kunstskolerne. Målsætningen er, at kataloget bliver bredspektret og tilbyder temaer, der spænder fra kunstpædagogik til entreprenørskabsfag og kunstnerisk udviklingspraksis.

Det første tilbud bliver en workshop i digital markedsføring, som sætter fokus på, hvordan du som underviser kun udvikle en bedre forståelse for den virkelighed, de studerende møder, når de skal skabe omsætning i den kunstneriske virksomhed. Hvis du selv har en kunstnerisk virksomhed, kan du også lære et trick eller to til, hvordan du selv kan arbejde med digital markedsføring. Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til caki@caki.dk.
 

Så er der kun tilbage herfra at ønske en glædelig jul og et smukt nytår – vi ses i 2021!
Permille Skov,
CAKI, december 2020
Til undervisere

ENTRE DEBAT

I denne episode af ENTRE DEBAT taler vi om det
kunstnercentriske entreprenørskab og om, hvordan vi kan udvikle det i uddannelserne. Med Jonas Frederiksen, leder af Filmskolens produceruddannelse og Pernille Skov, leder af CAKI. Vært Rasmus Cleve. Lyt med her.

 

DIGITAL MARKETING

A workshop for teachers in the arts educations on how to use digital marketing in the artisitc practice and arts business. The workshop will be about DYI marketing on Instagram, Youtube and Facebook and aims to provide you with a better understanding of the marketing tools available today

ENTRE SEMINAR

Seminar for undervisere på kunstskolerne. Om at undre sig, om entreprenørskab som kunstnerisk udviklingspraksis og om, hvad entreprenørskab som udviklingspraksis kan betyde for studerende på en kunstskole i dag. Seminaret er flyttet online, og der er stadig et par ledige pladser – læs mere tilmeld dig her.

 
Aktuelt fra kunstskolerne
RØRELSER
Seneste afsnit af podcasten handler om den personlige historie. Du kan høre Lawand Shakur Othman aka Turkman Souljah fortælle om, hvordan barndommens flugt fra Irak til Danmark blev til et kunstnerisk projekt på RMC, og hvordan Inger Eilersen fra Scenekunstskolen udvikler metoder til at give de tavse en stemme. Lyt med her.
ENTRE WIKI - the English version
The online collection of references, theories, models and all-round knowledge relevant to entrepreneurship in the art schools has been fully translated. There is stuff on the artistic narrative, effectuation, interview techniques, artist VAT and much more - see more and get inspired here.
FÆLLES PODCAST PLATFORM
På CAKI har vi samlet de podcasts, der udkommer fra de videregående kunstneriske uddannelser. Her finder du Rørelser, der tager dig med indenfor på landets kunstuddannelser, RMCs podcast værk & projekt / viden & kritik, som tager aktuelle temaer op fra musikbranchen og ENTRE DEBAT, der udfolder entreprenørskab som vidensområde på kunstskolerne. Se mere her.
Andre nyheder
  • Freelancehåndbogen er en nyudgivelse skrevet til kunstnere og andre, der skaber og kombinerer opgaver. Find den her.
  • CAKI søger studentermedhjælp med ansættelse i januar 2021. Læs mere her. 
  • Se eller gense Nordic Urban Lab 2020 her.
  • Fonden af Entreprenørskab har lavet kortlægning over tiltag for bæredygtig entreprenørskab. Læs mere her.
  • Ny rapport fra Bikubenfonden om kunstens betydning. Læs mere her.
  • Aftale om 437 mio. kr. til massivt kulturløft. Se aftalen her.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caki · Kongens Nytorv 1, 2. sal, · København K 1050 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp