Copy
Suomen Kotiseutuliiton jäsenille suunnattu Hilja-uutiskirje sisältää tietoa liiton järjestämistä tilaisuuksista, jäsentoiminnasta, palveluista ja edunvalvontatyöstä. Välitäthän tämän sähköpostin siis eteenpäin.

Lähetä tämä viesti edelleen
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa uutiskirje selaimessa
Tammikuun uutiskirjeen aiheita:
 1. Haussa Vuoden kaupunginosa. Nyt saa kertoa ja kehua!
 2. Kotiseutuväki koolla 11 maakunnassa
 3. Maakuntalaulut karaokeversioina
 4. Tietosuoja-asetus ja -laki koskevat jokaista yhdistystä ja kuntaa
 5. Avustukset yhteisöjen kulttuuriperintö- ja -ympäristöhankkeisiin 
 6. Maakuntarahastojen apurahat haettavissa 9.2. saakka
 7. Seurantaloasioissa vilkas vuosi 2017
 8. SKS kysyy: Mikä on Sinun maisemasi?
 9. Muistakaa: verkkosivut jäsenetuna
 10. Kokouskutsu: Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous
 11. Jäsenlehti Kotiseutuposti suoraan sähköpostiinne
 12. Jäsenistön uutisia ja tapahtumia verkkoon ja jakoon
 13. Muistattehan jäsenedut ja jäsenpalvelut: Tietopankki ja jäsentiedot

Uutiskirjeen toimittaa järjestöpäällikkö Liisa Lohtander 

Haussa Vuoden kaupunginosa
nyt saa kertoa ja kehua!


Mistä löytyy elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Missä tuntee urbaanin kaupunginsykkeen? Missä yhteisöllisyys on vahvaa ja toiminta kaikille avointa?
 
Vuoden kaupunginosa -kilpailussa etsitään viihtyisää ja yhteisöllistä kaupunginosaa, jossa on monipuolista, uudentyyppistäkin toimintaa, aktiivisia paikallistoimijoita ja hyvä asua. Viime vuonna saimme huikeat 171 ehdotusta eri puolilta Suomea. Hyviä ja rakkaita kaupunginosia siis riittää – mikä palkitaan tänä vuonna? 

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa kaupunginosaa – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia, kunhan alue on urbaani kaupunginosa. Tarvitaan vain perusteltu vapaamuotoinen ehdotus, jonka voi lähettää verkkolomakkeella 30.4. mennessä. 

Ehdotuslomake: http://bit.ly/kaupunginosa2018
 
Kotiseutuväki koolla 11 maakunnassa

Kotiseutuliitto on vuosi vuodelta tiivistänyt yhteistyötä maakuntien liittojen, jäsenyhdistysten sekä kuntajäsenten välillä. Maaliskuussa järjestetään 11 maakunnassa tapaaminen yhteistyössä kunkin maakunnan liiton kanssa. Yhdistyksistä saa osallistua niin monta henkilöä kuin haluaa. Kokous järjestetään niissä maakunnissa, joissa on erovuoroinen valtuustoedustaja.

>> Katso oman maakuntasi tapaamisaika ja tule mukaan!
 
Maakuntalaulut karaokeversioina

Suomen Kotiseutuliitto on julkaissut kaikki maakuntalaulut karaokeversioina. Videot on tehty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa ja ne löytyvät Suomen Kotiseutuliiton YouTube-kanavalta. Karaoketallenteet on tarkoitettu tukemaan monimuotoista, omaehtoista ja helppoa maakuntalaulujen käyttöä ja vastaamaan kasvavaan kiinnostukseen. 

>> Lue lisää ja ryhdy laulamaan!
 
Tietosuoja-asetus ja -laki koskevat jokaista yhdistystä ja kuntaa

Uusi tietosuoja-asetus astuu lopullisesti voimaan 25.5. ja henkilötietolaki muuttuu tietosuojalaiksi; velvoitteet tiukkenevat ja sanktiot kovenevat. Yhdistyslain mukaan yhdistyksen on pidettävä jäsenistään luetteloa, joka on lain tarkoittama henkilörekisteri. Mitä lakimuutos tarkoittaa yhdistyksille? Entä arkistoile ja museoille?

>> Olemme koonneet ohjeita aiheesta etenkin yhdistysten näkökulmasta
 
Avustukset yhteisöjen kulttuuriperintö- ja -ympäristöhankkeisiin 31.1. saakka

Museoviraston jakamat avustukset yhteisöjen kulttuuriperintötoimintaan vuodelle 2018 ovat haettavissa. avustuksilla vahvistetaan yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön. Avustettavat hankkeet voivat sisältää kulttuuriperintöön liittyvän tiedon tallennusta, dokumentointia ja tiedon välittämistä sekä toimenpiteitä, joilla lisätään yhteisöjen osallistumismahdollisuuksia ja kulttuuriperinnön elinvoimaisuutta.

>> Lue lisää
 
Maakuntarahastojen apurahat haettavissa 9.2. saakka

Kulttuurirahaston maakuntarahastoista haettavia erityiskohteita ovat apurahat kotiseututyöhön ja lasten ja nuorten kulttuuritoimintaan. Kotiseututyöksi katsotaan kotiseudun kulttuuriperinnön tallennus ja sen esitteleminen, paikallisyhteisöjen ja yhdistysten historiikit, paikalliseen kulttuuri- ja luontoympäristöön suuntautuvat hankkeet sekä aiheeseen liittyvät näyttelyt, tapahtumat yms.

>> Lue lisää
 
Seurantaloasioissa vilkas vuosi 2017

Seurantalot ovat merkittävä osa Kotiseutuliiton toimintaa, sillä liitto huolehtii opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta seurantalojen korjausavustuksen jakamisesta ja tarjoaa korjausneuvontaa seurantaloja omistaville yhteisöille. Itsenäisyyden juhlavuosi toi mukanaan paljon uusia sisältöjä. Miltä seurantalojen vuosi 2017 Kotiseutuliitossa näytti?

>> Tutustu aiheeseen
 
SKS kysyy: Mikä on Sinun maisemasi?

Onko se mielessäsi vai ympärilläsi? Maaseudulla, lähiössä vai kaupungissa? Kerro maisemastasi SKS:lle, jossa kerätään nyt muistoja ja kokemuksia suomalaisille tärkeistä maisemista. Kirjoita omalla tyylilläsi, tekstin pituutta ei ole rajoitettu. Voit lähettää myös valokuvia. Kirjoittamisen tukena voit käyttää karttoja ja merkitä niihin itsellesi tärkeitä paikkoja.

>> Lue lisää
 
Muistakaa: verkkosivut jäsenetuna

Muistattehan, että tarjoamme jäsenetuna modernit ja ketterät www-sivut! Verkkosivupalvelun vuosihinta on 90 € + alv, (kuukausihinta vain 7,5 € + alv!), ja se kattaa kaiken olennaisen: valmiiksi suunnitellun, tyylikkään sivustopohjan, sivuston ylläpidon, sivuston teknisen tuen ja kehityksen, sivuston tallennustilan, osoitteen w w w.kotiseudut.fi/yhdistyksennimi (oma domain erilliseen vuosihintaan), sivuston mobiiliyhteensopivuuden, ns. suljetut sivut esim. hallituksen käyttöön, tuki- ja neuvontapalvelut, online/chat-tuki palvelun päivittäjille, online-Google-kalenterin lisääminen esim. tilavarauksiin... >> Lue lisää
 
Jäsenlehti Kotiseutuposti suoraan sähköpostiinne

Kotiseutuposti on Suomen Kotiseutuliiton julkaisema kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaislehti. Liiton jäsenyhteisöt ja Kotiseutuklubin jäsenet saavat painetun lehden jäsenetuna.

Jäsenyhteisöjen henkilöjäsenet voivat tilata lehden sähköpostiinsa maksutta. Ilmoita meille os. toimisto@kotiseutuliitto.fi ne sähköpostit, joihin lehti toivotaan lähetettävän suoraan.

Sähköisiä lehtiä pääset lukemaan täällä: www.kotiseutuposti.fi

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous
10.8.2017 Lappeenrannassa


K O K O U S K U T S U

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään Valtakunnallisten kotiseutupäivien yhteydessä Lappeenrannassa perjantaina 10.8.2018 klo 14.00. Kokouspaikka on Lappeenrannan kaupungintalo. Valtakirjojen tarkastus samana päivänä klo 10–14.

Vuosikokouksen valtakirjalomake ja kokousasiakirjat lähetetään touko-kesäkuun aikana kaikille jäsenyhteisöille. Valtakirjaa vastaan edustaja saa kokouksen äänestyslipukkeen. Muistakaa ajoissa tehdä päätös kokousedustajasta.

Henkilöjäsenillä ja muilla kuin virallisilla kokousedustajilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

Tervetuloa!
Jäsenistön uutisia ja tapahtumia verkkoon ja jakoon

Jäsenet voivat toimittaa Kotiseutuliiton tiedottajalle omia uutisiaan, ne julkaistaan kotiseutuliitto.fi-sivuston uutisissa ja jaetaan jatkossa myös uutiskirjeessä. Hyvät toimintamallit ja ideat laitetaan siis jakoon! Lähettäkää valmiit uutisenne tiedottajalle osoitteeseen elina.kuismin@kotiseutuliitto.fi.

Jäsenet voivat myös tiedottaa omista tapahtumistaan liiton sivujen valtakunnallisessa tapahtumakalenterissa. Kalenteri ja tapahtumien ilmoituslomake sijaitsevat Ajankohtaista-valikossa.

Tietopankki palvelee verkossa

Kattava Tietopankki, jossa Järjestöosaamisen tietopankki-osio yhdistystoiminnan eri tilanteisiin:
 
Tietoa jäsenistä ja jäsenyydestä
 
Jäsenet ja liittyminen -osiossa tietoa Kotiseutuliiton jäsenistä, jäsenluettelo sekä kaikki jäsenedut ja jäsenpalvelut:

 
Kotiseutuliitto verkossa
Kotiseutuliitto verkossa
Kotiseutuliitto/Facebook
Kotiseutuliitto/Facebook
Kotiseutuliitto/Twitter
Kotiseutuliitto/Twitter
Kotiseutuliitto/Instagram
Kotiseutuliitto/Instagram
Share
Tweet
Forward


 Päivitä tietojasi


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Kotiseutuliitto · KALEVANKATU 13 A · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp