Copy

Suomen Kotiseutuliiton uutiskirje 1/2020


Suomen Kotiseutuliitto on paikallisuuden kuuluva ääni.

Kotiseutuliiton uutiskirje kokoaa tiivistettyyn muotoon alan ajankohtaiset asiat sekä tietoa liiton tilaisuuksista, jäsentoiminnasta, palveluista ja edunvalvontatyöstä. Uutiskirje lähetetään sähköpostitse noin kerran kuussa. 

Toivottavasti välität tämän kirjeen eteenpäin yhdistyksen jäsenille tai organisaation kollegoille.
Avaa uutiskirje selaimessasi

Ajankohtaista paikallisuudessa

Ota kantaa Kotiseutuliiton strategiaan 10. helmikuuta mennessä

Kotiseutuliitto valmistelee uutta strategiaa. Haluaisimme kuulla jäsentemme ajatuksia esitellyistä teemoista, tavoitteista ja toimenpiteistä. Toivomme, että sinulla tai organisaatiollasi olisi aikaa vastata muutamaan kysymykseen.

Kotiseututyölle rahoitusta maakunta-
rahastoista

Suomen Kulttuurirahaston maakuntarahastojen haku on käynnissä ja päättyy 10.2. Kotiseututyö on maakuntarahastojen yksi keskeisistä rahoituskohteista. Monessa maakunnassa järjestetään tammikuussa apurahainfo. Katso uutisesta sinulle sopivat tilaisuudet.

Museoviraston avustukset kulttuuriperintö-
hankkeille haettavissa – osallistavuus plussaa

Museovirasto on julistanut haettavaksi avustukset yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyviin hankkeisiin. Hakuaika päättyy 14.2. Avustuksilla vahvistetaan yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön. 

lue aiheista lisää
Ilmianna Suomen paras kaupunginosa 2020!

Mistä löytyy elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Missä yhteisöllisyys on vahvaa ja toiminta kaikille avointa? Nyt saa kertoa ja kehua! Vuoden kaupunginosa -kilpailussa etsitään jälleen Suomen parasta kaupunginosaa.

Kotiseutu-
neuvoksen arvonimi myönnetty kahdelle henkilölle

Kotiseutuliitto onnittelee uusia kotiseutuneuvoksia, jotka ovat: Siivo Jouko Uolevi, ent. maatalousasiantuntija, agrologi, Salo sekä Toivonen Matti Vesa, matkailuyrittäjä, Kälviä.

Sampo Suihko jatkaa Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtajana

Espoolainen Sampo Suihko jatkaa Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtajana. Valtuuston uudeksi toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Maija Korhonen Tervosta. 

SKS:n kirjat 25 % alennuksella Kotiseutuklubin jäsenille

Kotiseutuliiton kannatusjäsenet eli Kotiseutuklubin jäsenet saavat 25 % alennuksen SKS:n normaalihinnoista. Voit hyödyntää edun SKS:n verkkokaupassa.

lue aiheista lisää
Yli 150 museota osallistui paikallismuseo-
koulutukseen

Koulutus-
kierroksen aikana koulutettiin yli 200 paikallismuseon-
hoitajaa yli 150 museosta. Yhteensä 11 koulutusta käsittänyt kierros toteutettiin yhdessä maakuntamuseoiden kanssa. Koulutusta rahoittivat opetus- ja kulttuuri-
ministeriö ja Kotiseutuliitto. Liitto tarjoaa tukea ja neuvoja paikallismuseoille esimerkiksi laajan tietopankin muodossa.

Vaikuttamistyö, jäsenpalvelut ja yhteiskunnalliset hankkeet

Suomen Kotiseutuliiton valtuusto hyväksyi syyskokouksessaan 14.12. liiton toimintasuunnitelman vuodelle 2020. Kotiseutuliitto aikoo tehostaa edelleen jäsenpalveluitaan ja auttaa jäseniään kehittämään osaamistaan ja toimintavalmiuksiaan.

Seurantalot esille Seurantalo-
päivänä

Seurantalot ovat täynnä elävää kulttuuriperintöä, jota on syytä juhlia. Jokavuotinen Seurantalopäivä tarjoaa tilaisuuden tehdä taloja tunnetuksi ja järjestää kaikille avointa toimintaa!

lue aiheista lisää
Uutiskirjeen toimittaja: järjestöpäällikkö Liisa Lohtander, liisa.lohtander@gmail.com
 
Share Share
Share Share
Share Share
Follow Follow
Follow Follow
Visit Visit

Poimintoja Kotiseutublogista

Muotoillaan osallisuutta!

14.1.2020 Taru Kuhalampi, puheviestinnän ja käsityönopettaja

Osallisuus on päivän sana. Sitä tavoitellaan, tuetaan ja mahdollistetaan, mutta mitä se oikeastaan on? Saalistin osallisuutta tarkasteltavaan muotoon puheviestinnän gradussani….


Vahvoilta juurilta kohti tulevaisuutta
19.12.2019 Eila Kaijärvi-Pekkola, Sisä-Savon perinneyhdistys; Mirja Korhonen, esiopetusopettaja; Iiris Sorri, Rautalammin Historiallinen yhdistys

Tähtäimessä vahvat juuret kotiseutuun. Sisä-Savon perinneyhdistyksen Eila Kaijärvi-Pekkola, Rautalammin Historiallisen yhdistyksen Iiris Sorri sekä esiopetuksen opettaja Mirja Korhonen kertovat, miten…


Kirjallisuus Kainuun maineessa ja matkailussa
16.12.2019 Minna Mustonen, kansainvälisten asioiden assistentti, Kainuun liitto

Kainuussa on lähdetty kehittämään kirjallisuusmatkailua, tavoitteena kehittää viisi uutta tuotetta, uusi toimintamalli ja verkosto, joiden turvin toimintaa voidaan jatkaa tuloksekkaasti….


Nyt on yhteisen veteraanityön aika
5.12.2019 Teppo Ylitalo, Suomen Kotiseutuliiton hallituksen jäsen ja Tammenlehvän Perinneliiton hallituksen varajäsen

Suomen asutusmuseo jäältä katsottuna. Kuva: Hannu Heikkilä. Elettiin 1980-luvun alkua. Pieni tyttö istui Pietarsaaressa mummolan ruokapöydän alla, suurten miestenkenkien…


 
Kotiseutublogi >>

Jäsenille

Hei jäsen! Hienoa, että olet mukana. Olemme valtakunnallinen kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön keskusjärjestö, ja olemme olemassa teitä varten!

Tietopankki: Yhdessä olemme suuri ja vaikuttava kansalaisjärjestö: 730 jäsenyhdistyksessämme toimii yli 150 000 henkilöä. Lisäksi jäseniimme kuuluu mm. yli 100 kuntaa, maakuntien liitot, valtakunnallisia järjestöjä ja yli 200 henkilöjäsentä.
 


Copyright ©  2020 Suomen Kotiseutuliitto, All rights reserved.