Copy
Suomen Kotiseutuliiton jäsenille suunnattu Hilja-uutiskirje sisältää tietoa liiton järjestämistä tilaisuuksista, jäsentoiminnasta, palveluista ja edunvalvontatyöstä. Välitäthän tämän sähköpostin siis eteenpäin.

Lähetä tämä viesti edelleen
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa uutiskirje selaimessa
Helmikuun uutiskirjeen aiheita:
 1. Halutaan palkita: Vuoden kotiseutuyhdistys!
 2. Kotiseutuaineistot talteen ja esille uudella verkkotyökalulla
 3. Mikä on Suomen paras kotiseutukirja? Anna Kortelainen valitsee voittajan
 4. Haussa hyvin korjattu seurantalo
 5. Kaikilla on oikeus kotiseutuun -seminaari ja työpajat 13.4.
 6. Avustukset kulttuuriympäristökohteiden ja muinaisjäännösalueiden hoitoon 
 7. Avustuksia kulttuuriperinnön teemavuoden 2018 hankkeille
 8. Kotiseutuväki koolla 11 maakunnassa
 9. Tietosuoja-asetus ja -laki koskevat jokaista yhdistystä ja kuntaa
 10. Muistakaa: verkkosivut jäsenetuna
 11. Kokouskutsu: Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous
 12. Jäsenlehti Kotiseutuposti suoraan sähköpostiinne
 13. Jäsenistön uutisia ja tapahtumia verkkoon ja jakoon
 14. Muistattehan jäsenedut ja jäsenpalvelut: Tietopankki ja jäsentiedot

Uutiskirjeen toimittaa järjestöpäällikkö Liisa Lohtander 
Vuonna 2017 palkittiin monipuolinen Vantaa-Seura ry. 

 
Halutaan palkita vuonna 2018:
Vuoden kotiseutuyhdistys!
 
Minkä paikallisyhdistyksen toiminta on valtakunnan parasta? Ketkä tekevät innovatiivista kotiseututyötä? Kotiseutuliitto palkitsee jälleen Vuoden kotiseutuyhdistyksen. Arvonimeä voivat tavoitella kaikki jäsenyhdistyksemme.
 
Valinta tehdään yhdistysten toiminta- tai vuosikertomusten perusteella. Lähettäkää yhdistyksenne vuosikertomus liiton toimistoon 30.4. mennessä, niin olette mukana mittelössä. Valinta on tunnustus hyvin tehdystä, innovatiivisesta kotiseututyöstä. Palkittavan yhdistyksen toimintahistorian pituudella ei ole erityistä painoarvoa. Edukseen voi erottua menestyneillä hankkeilla, jäsenmäärän kasvulla, talkootyön määrällä tai vaikkapa uusilla toimintamuodoilla.
 
Voittajille ilmoitetaan kesäkuussa, ja tieto Vuoden kotiseutuyhdistyksestä julkistetaan Kotiseutuliiton vuosikokouksessa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Lappeenrannassa 10.8.2018. Vuosikertomukset voitte lähettää osoitteeseen: toimisto@kotiseutuliitto.fi 

Lisätietoja: kotiseutuliitto.fi/toiminta/palkinnot/vuoden-kotiseutuyhdistys
 
Kotiseutuaineistot talteen ja esille uudella verkkotyökalulla

Kotiseutuyhdistyksille ja muille paikallistoimijoille on tarjolla uusi verkkotyökalu aineistojen kokoamiseen ja julkaisuun. Kansallisarkisto auttaa alkuun Topoteekki-alustan käytössä ja tarjoaa myös lainaan digitointiasemia. Verkkopalvelun kautta paikalliset toimijat voivat tallettaa kuvia, videoita tai ääntä ja halutessaan myös saattaa sen käyttäjien ladattavaksi. Kyseessä on siis kaivattu kotiseutuarkisto verkossa.

>> Tutustu aiheeseen
 
Mikä on Suomen paras kotiseutukirja? Anna Kortelainen valitsee voittajan

Taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen valitsee Vuoden kotiseututeoksen 2018. Kotiseutuliiton jakama tunnustus kannustaa kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuo näkyvyyttä hyvälle kotiseutukirjallisuudelle. Kilpailuun voi osallistua kirja, joka on julkaistu palkitsemisvuonna tai sitä edeltävänä vuonna. Kirja tulee toimittaa mieluiten kahtena kappaleena ehdotuslomakkeen kanssa Kotiseutuliittoon 31.5. mennessä. Ehdotuslomakkeen voi tulostaa osoitteesta bit.ly/kotiseututeos_lomake.

>> Tutustu aiheeseen
 
Haussa hyvin korjattu seurantalo

Tiedätkö hyvin korjatun seurantalon, jonka korjaushanke sopii esimerkiksi muillekin? Ehdota Hyvän korjauksen palkinnon saajaa 31.3.  mennessä. Seurantaloasian neuvottelukunta myöntää joka toinen vuosi yhdelle seurantalolle Hyvän korjauksen palkinnon tunnustuksena vanhaa rakennustapaa kunnioittavasta ja talon toimivuutta parantavasta korjauksesta. Nyt etsitään vuoden 2018 palkittavaa kohdetta.

>> Tutustu aiheeseen
 
Kaikilla on oikeus kotiseutuun -seminaari ja työpajat 13.4. Helsingissä

Jokaisella on oltava oikeus tulla hyväksytyksi sillä seudulla, jolla asuu ja tuntea olonsa turvalliseksi. Ja juuri nykyinen kotiseutu on asia, joka yhdistää uusia ja vanhoja paikkakuntalaisia. Jäsenyhdistyksissämme toimii yli 150 000 henkilöä. Miten uudet asukkaat ja uudet suomalaiset toivotetaan tervetulleiksi kotiseuduille ja yhdistyksiin? Mitä uudet asukkaat haluavat tehdä ja missä toimia? Miten kotiseututyö voi edistää luottamusta ja turvallisuutta erilaisten väestöryhmien ja toimijoiden välillä? Tule mukaan kuulemaan aiheesta ja kehittämään toimintoja.

>> Lue lisää
 
Avustukset kulttuuriympäristökohteiden ja muinaisjäännösalueiden hoitoon 

Museoviraston jakamat avustukset kulttuuriympäristökohteiden ja muinaisjäännösalueiden hoitoon vuodelle 2018 ovat nyt haettavissa. Avustusten hakuaika päättyy 15.3.2018 kello 15. Avustuksia haetaan sähköisen asiointiliittymän kautta. Avustushakemuksen tekemistä varten hakijoiden on tunnistauduttava palvelussa. Avustuksista kiinnostuneita kehotetaan varmistamaan mahdollisimman pian, että heillä on voimassa oleva Katso-tunnus, tai hankkimaan sellainen.

>> Lue lisää
 
Avustuksia kulttuuriperinnön teemavuoden 2018 hankkeille

Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 osallistaviin hankkeisiin voi hakea avustuksia Museovirastolta 12.3. asti. Tavoitteena on kehittää uusia toimintamuotoja, joilla edistetään vuorovaikutusta sekä yksilöiden ja yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön. Näiden tuloksena kulttuuriperinnön saatavuus ja saavutettavuus lisääntyvät.

>> Lue lisää

 
Kotiseutuväki koolla 11 maakunnassa

Kotiseutuliitto on vuosi vuodelta tiivistänyt yhteistyötä maakuntien liittojen, jäsenyhdistysten sekä kuntajäsenten välillä. Maaliskuussa järjestetään 11 maakunnassa tapaaminen yhteistyössä kunkin maakunnan liiton kanssa. Yhdistyksistä saa osallistua niin monta henkilöä kuin haluaa. Kokous järjestetään niissä maakunnissa, joissa on erovuoroinen valtuustoedustaja.

>> Katso oman maakuntasi tapaamisaika ja tule mukaan!
 
Tietosuoja-asetus ja -laki koskevat jokaista yhdistystä ja kuntaa

Uusi tietosuoja-asetus astuu lopullisesti voimaan 25.5. ja henkilötietolaki muuttuu tietosuojalaiksi; velvoitteet tiukkenevat ja sanktiot kovenevat. Yhdistyslain mukaan yhdistyksen on pidettävä jäsenistään luetteloa, joka on lain tarkoittama henkilörekisteri. Mitä lakimuutos tarkoittaa yhdistyksille? Entä arkistoile ja museoille?

>> Olemme koonneet ohjeita aiheesta etenkin yhdistysten näkökulmasta
 
Muistakaa: verkkosivut jäsenetuna

Muistattehan, että tarjoamme jäsenetuna modernit ja ketterät www-sivut! Verkkosivupalvelun vuosihinta on 90 € + alv, ja se kattaa kaiken olennaisen: valmiiksi suunnitellun, tyylikkään sivustopohjan, ylläpidon, teknisen tuen ja kehityksen, tallennustilan, verkko-osoitteen kotiseudut.fi/yhdistyksennimi (oma domain erilliseen vuosihintaan), sivuston mobiiliyhteensopivuuden, ns. suljetut sivut esim. hallituksen käyttöön, tuki- ja neuvontapalvelut, online/chat-tuki palvelun päivittäjille, online-Google-kalenterin lisääminen esim. tilavarauksiin... >> Lue lisää
 
Jäsenlehti Kotiseutuposti suoraan sähköpostiinne

Kotiseutuposti on Suomen Kotiseutuliiton julkaisema kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaislehti. Liiton jäsenyhteisöt ja Kotiseutuklubin jäsenet saavat painetun lehden jäsenetuna.

Jäsenyhteisöjen henkilöjäsenet voivat tilata lehden sähköpostiinsa maksutta. Ilmoita meille os. toimisto@kotiseutuliitto.fi ne sähköpostit, joihin lehti toivotaan lähetettävän suoraan.

Sähköisiä lehtiä pääset lukemaan täällä: www.kotiseutuposti.fi

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous
10.8.2018 Lappeenrannassa


K O K O U S K U T S U

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään Valtakunnallisten kotiseutupäivien yhteydessä Lappeenrannassa perjantaina 10.8.2018 klo 14.00. Kokouspaikka on Lappeenrannan kaupungintalo. Valtakirjojen tarkastus samana päivänä klo 10–14.

Vuosikokouksen valtakirjalomake ja kokousasiakirjat lähetetään touko-kesäkuun aikana kaikille jäsenyhteisöille. Valtakirjaa vastaan edustaja saa kokouksen äänestyslipukkeen. Muistakaa ajoissa tehdä päätös kokousedustajasta.

Henkilöjäsenillä ja muilla kuin virallisilla kokousedustajilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

Tervetuloa!
Tietopankki palvelee verkossa

Kattava Tietopankki, jossa Järjestöosaamisen tietopankki-osio yhdistystoiminnan eri tilanteisiin:
 
Tietoa jäsenistä ja jäsenyydestä
 
Jäsenet ja liittyminen -osiossa tietoa Kotiseutuliiton jäsenistä, jäsenluettelo sekä kaikki jäsenedut ja jäsenpalvelut:

 
Kotiseutuliitto verkossa
Kotiseutuliitto verkossa
Kotiseutuliitto/Facebook
Kotiseutuliitto/Facebook
Kotiseutuliitto/Twitter
Kotiseutuliitto/Twitter
Kotiseutuliitto/Instagram
Kotiseutuliitto/Instagram
Share
Tweet
Forward


 Päivitä tietojasi


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Kotiseutuliitto · KALEVANKATU 13 A · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp