Copy
Suomen Kotiseutuliiton jäsenille suunnattu Hilja-uutiskirje sisältää tietoa liiton järjestämistä tilaisuuksista, jäsentoiminnasta, palveluista ja edunvalvontatyöstä. Välitäthän tämän sähköpostin siis eteenpäin.

Lähetä tämä viesti edelleen
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa uutiskirje selaimessa
Maaliskuun uutiskirjeen aiheita:
 1. Valtakunnalliset kotiseutupäivät Lappeenrannassa 9.–12.8.
 2. Ilmoittautuminen kotiseutupäiville on nyt käynnissä
 3. Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kokkolaan vuonna 2020
 4. Seurantalojen korjauksiin jaettiin 1,7 miljoonaa euroa 173 yhdistykselle
 5. Haussa hyvin korjattu seurantalo
 6. Suomen paras kotiseutukirja
 7. Kenellä on oikeus kotiseutuun?
 8. Kotiseututyön ansiomitalit haettavissa 30.4. asti
 9. Kotiseutu-vuosikirja 2017 verkossa vapaasti luettavana
 10. Kotiseutuaineistot talteen ja esille uudella verkkotyökalulla
 11. Tietosuoja-asetus ja -laki koskevat jokaista yhdistystä ja kuntaa
 12. Muistakaa: verkkosivut jäsenetuna
 13. Jäsenlehti Kotiseutuposti suoraan sähköpostiinne

Uutiskirjeen toimittaa järjestöpäällikkö Liisa Lohtander 
Elokuussa järjestetään jo 70. Valtakunnalliset kotiseutupäivät, tällä kertaa Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa teemalla ”Kotiseutu – Miu mau mukkaa”. Mehevän ohjelman kruunaa eteläkarjalainen vieraanvaraisuus.
 
Elämyksiä eteläkarjalaisittain!
 Valtakunnalliset kotiseutupäivät Lappeenrannassa 9.–12.8.
 
Ilmoittautuminen kotiseutupäiville on nyt käynnissä osoitteessa 

Kotiseutuliikkeen vuosittainen päätapahtuma kokoaa yhteen runsaasti kotiseutuvaikuttajia eri puolilta Suomea juhlistamaan kotiseututyötä ja ennen kaikkea sen tekijöitä. Nelipäiväinen tapahtuma tarjoaa myös paikallisille unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuden nähdä oma kotiseutunsa uusin silmin.

Tänä vuonna iloisen ja innostavan kotiseutujuhlan järjestävät Lauritsala-seura ry ja Suomen Kotiseutuliitto yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin, Imatran kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton kanssa. Tapahtuman suojelija on uutisankkurilegenda Arvi Lind.

Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään osana päivien ohjelmaa, perjantaina 10.8.

Suurin osa kotiseutupäivien ohjelmasta sijoittuu Lappeenrantaan, mutta joka puolella Etelä-Karjalaa tapahtuu. Imatra on näkyvästi mukana, ja kaikki alueen kunnat osallistuvat päivien järjestelyihin.

>> Lue lisää ja lähde mukaan
 

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kokkolaan vuonna 2020!

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuotuinen päätapahtuma. Vuonna 2018 kotiseutupäivät järjestetään Lappeenrannassa ja vuonna 2019 Tuusulassa. Kokkolassa päivät järjestetään osana kaupungin 400-vuotisjuhlaa.
 
Seurantalojen korjauksiin jaettiin 1,7 miljoonaa euroa 173 yhdistykselle

Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset. Puolet avustusta saavista taloista on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi. Suurimpien avustusten saajien joukossa on tänä vuonna useita perinteisiä kaupunkien työväentaloja. Avustusta myönnetään tänä vuonna 73 prosentille hakijoista. Avustussumma on keskimäärin 9843 € avustuksen saajaa kohti, suurin yksittäinen avustus oli 38 000 euroa.

>> Lue lisää ja tutustu avustusten saajiin
 
Haussa hyvin korjattu seurantalo

Tiedätkö hyvin korjatun seurantalon, jonka korjaushanke sopii esimerkiksi muillekin? Ehdota Hyvän korjauksen palkinnon saajaa 31.3.  mennessä. Seurantaloasian neuvottelukunta myöntää joka toinen vuosi yhdelle seurantalolle Hyvän korjauksen palkinnon tunnustuksena vanhaa rakennustapaa kunnioittavasta ja talon toimivuutta parantavasta korjauksesta. Nyt etsitään vuoden 2018 palkittavaa kohdetta.

>> Tutustu aiheeseen
 
Mikä on Suomen paras kotiseutukirja?

Vuoden kotiseututeos on jälleen haussa. Kotiseutuliiton jakama tunnustus kannustaa kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuo näkyvyyttä hyvälle kotiseutukirjallisuudelle. Kilpailuun voi osallistua kirja, joka on julkaistu palkitsemisvuonna tai sitä edeltävänä vuonna. Kirja tulee toimittaa mieluiten kahtena kappaleena ehdotuslomakkeen kanssa Kotiseutuliittoon 31.5. mennessä. Ehdotuslomakkeen voi tulostaa osoitteesta bit.ly/kotiseututeos_lomake.

>> Tutustu aiheeseen
 
Kenellä on oikeus kotiseutuun?

Kotiseutuliitto järjestää 13.4. Helsingissä Kaikilla on oikeus kotiseutuun -seminaarin, jossa pohditaan miten ja missä asukkaat, yhdistykset ja kulttuurit kohtaavat. Kulttuurinen monimuotoisuus ja osallisuuden vahvistaminen ovat keskeisiä liiton toiminnassa. Liiton selvityksen mukaan jäsenemmekin haluavat toimia sillanrakentajina nykyisten ja uusien asukkaiden välillä.

Seminaarin työpajoissa osallistujat pääsevätkin tarkemmin pohtimaan luottamuksen merkitystä kotoutumisessa, toimivien väestösuhteiden roolia turvallisuuden luomisessa, kotiseututoimijoita kotouttajina sekä kulttuurien välisiä kohtaamisia. 

>> Lue lisää, ilmoittaudu mukaan
 
Kotiseututyön ansiomitalit haettavissa 30.4. asti

Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä, tänä vuonna Lappeenrannassa iltagaalassa 11.8.2018. Nyt on hyvä hetki miettiä, onko toiminnassanne mukana ansioituneita henkilöitä, joille haluaisitte antaa tällaisen tunnustuksen.

Hakuaika 30.4. asti. Kotiseutuliiton hallitus myöntää ansiomitaleja vain kerran vuodessa, kerrallaan enintään 10 mitalia. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

>> Lisätietoja ja hakulomake
 
Kotiseutu 2017. Mitä kotiseutu merkitsee? -vuosikirja 2017 verkossa vapaasti luettavana

Teos on nyt selattavana Issuu-versiona verkossa. Painetun teoksen voi tilata tarjoushintaan!  Vuosikirja päivittää kotiseudun merkityksen. Heinäkuussa 2017 julkaistu kirja syntyi osana Suomi 100 -juhlavuoden Rakkaudesta kotiseutuun -ohjelmaa, jossa yksi pääteemoja oli pohtia kotiseudun merkitystä.

Kirjoittajiksi kutsuttiin tutkijoita, asiantuntijoita ja kotiseututyön vapaaehtoistoimijoita kirjoittamaan eri näkökulmista. Lisäksi järjestettiin avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa pohdittiin niin käsitettä kuin kotiseutusuhdettakin.  

>> Lue lisää
 
Kotiseutuaineistot talteen ja esille uudella verkkotyökalulla

Kotiseutuyhdistyksille ja muille paikallistoimijoille on tarjolla uusi verkkotyökalu aineistojen kokoamiseen ja julkaisuun. Kansallisarkisto auttaa alkuun Topoteekki-alustan käytössä ja tarjoaa myös lainaan digitointiasemia. Verkkopalvelun kautta paikalliset toimijat voivat tallettaa kuvia, videoita tai ääntä ja halutessaan myös saattaa sen käyttäjien ladattavaksi. Kyseessä on siis kaivattu kotiseutuarkisto verkossa.

>> Tutustu aiheeseen
 
Tietosuoja-asetus ja -laki koskevat jokaista yhdistystä ja kuntaa

Uusi tietosuoja-asetus astuu lopullisesti voimaan 25.5. ja henkilötietolaki muuttuu tietosuojalaiksi; velvoitteet tiukkenevat ja sanktiot kovenevat. Yhdistyslain mukaan yhdistyksen on pidettävä jäsenistään luetteloa, joka on lain tarkoittama henkilörekisteri. Mitä lakimuutos tarkoittaa yhdistyksille? Entä arkistoile ja museoille?

>> Olemme koonneet ohjeita aiheesta etenkin yhdistysten näkökulmasta
 
Muistakaa: verkkosivut jäsenetuna

Muistattehan, että tarjoamme jäsenetuna modernit ja ketterät www-sivut! Verkkosivupalvelun vuosihinta on 90 € + alv, ja se kattaa kaiken olennaisen: valmiiksi suunnitellun, tyylikkään sivustopohjan, ylläpidon, teknisen tuen ja kehityksen, tallennustilan, verkko-osoitteen kotiseudut.fi/yhdistyksennimi (oma domain erilliseen vuosihintaan), sivuston mobiiliyhteensopivuuden, ns. suljetut sivut esim. hallituksen käyttöön, tuki- ja neuvontapalvelut, online/chat-tuki palvelun päivittäjille, online-Google-kalenterin lisääminen esim. tilavarauksiin... >> Lue lisää
 
Jäsenlehti Kotiseutuposti suoraan sähköpostiinne

Kotiseutuposti on Suomen Kotiseutuliiton julkaisema kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaislehti. Liiton jäsenyhteisöt ja Kotiseutuklubin jäsenet saavat painetun lehden jäsenetuna.

Jäsenyhteisöjen henkilöjäsenet voivat tilata lehden sähköpostiinsa maksutta. Ilmoita meille os. toimisto@kotiseutuliitto.fi ne sähköpostit, joihin lehti toivotaan lähetettävän suoraan.

Sähköisiä lehtiä pääset lukemaan täällä: www.kotiseutuposti.fi
Kotiseutuliitto verkossa
Kotiseutuliitto verkossa
Kotiseutuliitto/Facebook
Kotiseutuliitto/Facebook
Kotiseutuliitto/Twitter
Kotiseutuliitto/Twitter
Kotiseutuliitto/Instagram
Kotiseutuliitto/Instagram
Share
Tweet
Forward


 Päivitä tietojasi


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Kotiseutuliitto · KALEVANKATU 13 A · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp