Copy
Moeite om deze e-mail correct weer te geven?
Klik hier voor een webversie.

Robert Devriendt stelt nieuwe monografie voor

Beste boekenliefhebber,

Boekhandel De Reyghere en uitgeverij Ludion nodigen u met trots en enthousiasme uit voor de boekvoorstelling van een nieuwe monografie van Robert Devriendt. Op zaterdag 25 oktober om 11u wordt in het salon boven boekhandel De Reyghere "Broken Stories" kort besproken met de artiest en heffen we het glas op deze mooie verwezenlijking.

Voor Robert Devriendt staat de wereld niet stil. Vorig jaar verscheen immers het literair-artistieke boek "Scènes", een overzicht dat het verhalende en filmische van Devriendt's werk als uitgangspunt gebruikte en daar teksten van Vlaamse auteurs en dichters aan koppelde. Daarbij kreeg zijn werk nieuw onderdak in de Londense Galerie Marlborough. Deze befaamde galerie organiseert dit najaar van 28 oktober tot 23 december een ruime éénmanstentoonstelling met Devriendt onder de titel "Unsolved Cases". Een grote verwezenlijking die gepaard gaat met een omvangrijke, nieuwe publicatie rond zijn werk.

"Broken Stories" betekent de eerste, grote, retrospectieve monografie van het werk van Robert Devriendt. Naast een overzicht van het schilderwerk van de Brugse kunstenaar werden ook drie literaire teksten van de hand van Devriendt opgenomen. Een interview met Eva Wittocx en essays van Lorenzo Benedetti, Edwin Carels en Michael Amy zorgen voor een verdiepende benadering op zijn fijnzinnige werk.

Uit de monografie:
"Het oeuvre van de Robert Devriendt is onlosmakelijk verbonden met film: zijn schilderijen zijn klein en kunnen bekeken worden als een reeks stills. De samenhang van deze 'filmische montages' is vaak enigmatisch - er is geen vastomlijnd script. De toeschouwer ervaart de schilderijenreeksen als onopgeloste zaken, waarbij de personages op het schilderij de rol spelen van acteurs: een man kijkt ons aan, een meisje blijkt net vermoord te zijn - of ligt ze te slapen? De kijker wordt automatisch getransformeerd in coregisseur en creëert zijn eigen verhaal. De series van Robert Devriendt zijn als gebroken verhalen, waarbij de interpretatie van de toeschouwer centraal staat."
 

We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen voor deze feestelijke inhuldiging. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via e-mail, telefonisch via 050 33 34 03 of door aanmelding in de boekhandel.

We verwachten u op zaterdag 25 oktober om 11u te boekhandel De Reyghere.
De Reyghere boekhandel
Markt 12, 8000 Brugge
050 33 34 03 - E-mail
Copyright © 2014 De Reyghere boekhandel, All rights reserved.


unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp