Bekijk deze e-mail in uw browser

Tweede en derde plaats voor Martinus Monument
 

Als eerste willen wij iedereen die op het Martinus Monument gestemd heeft hartelijk danken. De Martinus mocht van het publiek 79 stemmen ontvangen en behaalde daarmee een mooie derde plaats bij de publieksprijs.

Felicitaties voor de Paterskerk, de eerste winnaar van de Erfgoedprijs!
In een nek aan nek race verloor de Martinus nipt de eerste erfgoedprijs aan de Paterskerk. Het motto van de verkiezing was "Mooiste Monument van Weert". In deze heeft de jury zich niet laten verleiden door de meer persoonlijke opvattingen van wat mooi is. In het jubileum jaar Weert 600 is vooral gekeken naar het belang van de monumenten voor Weert, haar geschiedenis, inwoners en bezoekers. En of het individuele monument een baken of icoon is voor Weert als stad. De jury stelde dat de Paterskerk van belang is geweest in zowel de kerkelijke als de wereldlijke maatschappij en veel invloed heeft gehad op de 600 jaar Weert die dit jaar gevierd worden. Het feit dat de Paterskerk ook nu nog sprankelt en bruist van nieuwe activiteiten in de geest van de Franciscanen en daardoor midden in de samenleving staat gaf de doorslag. Waarbij de jury aangaf dat het Martinus Monument een gelijkwaardige concurrent was.
Voor het gehele jury rapport volgt u deze link.

De uitslag erfgoedprijs:
1.
Paterskerk
2. Martinus Monument
3. Het station


Uitslag publieksprijs:
1.
Moeselkapel met 155 stemmen
2. Broekmolen met 128 stemmen
3. Martinus Monument met 76 stemmen

 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Op naar een nieuw jaar

Vanaf deze plaatsen willen wij u hartelijk danken voor uw Vriendschap het afgelopen jaar. Het was voor de Stichting Martinus Monument weer een druk en productief jaar met de afronding van de tweede fase restauratiewerkzaamheden aan het monument. Ook het komende jaar zullen wij ons weer inzetten voor het behoud hiervan.
 
Wij wensen u en uw naasten:

'Fijne feestdagen & een gelukkig en gezond 2015!'

Bestuur Stichting Martinus Monument
 
Copyright © 2014 Stichting Martinus Monument, All rights reserved.