Bekijk deze e-mail in uw browser

Weerter Erfgoedprijs

In december wordt voor het tweede jaar de Weerter Erfgoedprijs uitgereikt. Dit is een prijs voor  onroerend erfgoed zoals monumenten, cultuurlandschap en archeologie. Als thema is dit jaar gekozen voor ‘Beste restauratie van Weert’. Op 11 november (de naamdag van Sint Martinus) is bekendgemaakt dat het Martinus Monument een van de genomineerden is voor deze prestigieuze prijs.

De Martinus is volgens de website van de Gemeente Weert genomineerd omdat het hét beeldbepalende monument van Weert is. Daarbij is de middeleeuwse hallenkerk een top 100 monument dat zich mag verheugen in de goede zorgen van onze Stichting. Zowel de buitenzijde als het interieur vergen restauratie. In de periode 2004-2005 zijn de gewelfschilderingen zorgvuldig schoongemaakt en prachtig gerestaureerd.
In 2013-2014 zijn de gevels hersteld, waarbij ruim 9200 stenen zijn vervangen en meer dan 750m voegwerk is vernieuwd. Daarnaast is herstel van natuursteen, daken, goten, torentjes en buitenschilderwerk uitgevoerd. Bij dit project werden leerling-restauratievaklieden ingezet. Zo werd een steentje bijgedragen aan het behoud van het monument en de kennis van het ambacht. Al deze werkzaamheden werden uitgevoerd mede door uw gulle bijdragen.

Een deskundige jury zal zich buigen over alle nominaties. Vanuit hun deskundigheden bepalen zijn wie de Erfgoedprijs krijgt uitgereikt.


Motiveer uw stem!
Maar ook ú kunt een bepalende stem hebben. Tot en met 11 december 2015 kunt u stemmen op het Martinus Monument. Hiervoor gebruikt u het stemformulier op de website van de gemeente Weert.
De argumenten bij de motivatie voor uw stem zijn beslissend in de publieksprijs. De beste motivatie wordt beloond met een podiumcadeaukaart voor een voorstelling naar eigen keuze!

Extra prijs voor de jeugd!
Wethouder Gabriëls vindt het heel belangrijk dat ook de jeugd wordt uitgedaagd om na te denken wat erfgoed en monumenten voor hen betekenen. Zij zijn het waar wij het erfgoed voor in standhouden. Daarom is er voor de jeugd tot 20 jaar een extra prijs podiumcadeaukaart beschikbaar gesteld!


De winnaars worden 16 december bekend gemaakt.

U stemt toch ook op ons?
Wij zouden het zeer waarderen wanneer u ook uw omgeving op de hoogte brengt van de Weerter Erfgoedprijs.

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2015 Stichting Martinus Monument, All rights reserved.