Copy

View in browser for best results.

LECTURE & CONCERT
From Cuba to Curaçao, Caracas and Aruba
Sunday, April 17, 2016
15:00


A long anticipated collaboration that all involved are looking forward to with great excitement! Well-known Dutch author Jan Brokken will refer to his book 'Why 11 Antilleans kneeled for the heart of Chopin' and Gustavo Corrales Romero will provide the musical framework for this delightful Latin American/Caribbean afternoon also playing from his CD FRESCO.

PLACE  Werkgebouw het Veem
ORGANIZATION Toets des Tijds
ADDRESS Van Diemenstraat 408-410, Amsterdam
LANGUAGE DUTCH
ADMITTANCE  €17,50/12,50 For reductions see Toets des Tijds website
RESERVATIONS  http://www.toetsdestijds.nl/en/contact-2/ • 020 622 4679

PRINTABLE DESCRIPTION PDF (Dutch)
MORE INFO 070 363 4102 • kdrdecorrales@live.comwww.gustavocorralesromero.net

This concert is expected to sell out so reserve quickly!
Please find descriptions in English and Dutch below.
See you there, perhaps?

Saludos!

KyG

Photo by Anneke de Witte

DESCRIPTION

FROM CUBA TO CURAÇAO, CARACAS AND ARUBA

Writer Jan Brokken’s warm tribute to Antillean music, his book ‘Why eleven Antilleans kneeled for the heart of Chopin’ exists since 2005. The lecture-concert tradition related to the book has been around almost as long: for about 10 years it has been performed in collaboration with various pianists, including with Randal Corsen and Marcel Worms.
 
Salon
Toets des Tijds in Amsterdam liked the idea of repeating the lecture-concert of 10 years ago with a little twist. Inviting concert pianist Gustavo Corrales Romero - given his specialization in Latin American classical music – followed relatively logically, especially given his previous successful appearances at Toets des Tijds. He performed there in 2010 in a combined concert with Cuban jazz pianist Ramón Valle and last year as part of Keyla Orozco’s Cuba Goes Tap project.
 
Mr. Brokken is an
experienced, entertaining storyteller who is often asked for television interviews. He is again expected to engage in a fascinating interplay with Gustavo, who will counter with a selection of the Antillean composers described by Mr. Brokken and a wide impression of classical and contemporary Latin American sounds from his CD FRESCO. You will indeed be taken from Gustavo's motherland Cuba to Curaçao, Caracas and Aruba.
 
This is a
great honor for Gustavo and we understand that this feeling is mutual. All parties are therefore eagerly looking forward to this event. We expect a great event for which the tickets might well sell out.

 
We apologize for offering the rest of the information only in Dutch due to time constraints.


 

BESCHRIJVING

VAN CUBA NAAR CURAÇAO, CARACAS EN ARUBA

Schrijver Jan Brokken’s warme ode aan Antilliaanse muziek, zijn boek ‘Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin’ bestaat al sinds 2005. De aan het boek verbonden traditie lezing-concert bestaat al bijna net zo lang: het wordt al zo’n 10 jaar met diverse pianisten uitgevoerd, onder andere met Randal Corsen en Marcel Worms.
 

Salon Toets Des Tijds in Amsterdam vond het een mooi idee om het lezing-concert van 10 jaar geleden aldaar nu in een ander jasje te herhalen. Het uitnodigen van concert pianist Gustavo Corrales Romero lag – gezien zijn specialisatie in Latijns-Amerikaanse muziek – voor de hand, zeker gezien zijn voorgaande succesvolle optredens bij Toets Des Tijds. Hij trad er in 2010 op in een gecombineerd concert met de Cubaanse jazz pianist Ramón Valle en vorig jaar nog in het kader van het Cuba Goes Tap project van Keyla Orozco.
 

WAT U MAG VERWACHTEN

De heer Brokken is een ervaren, onderhoudend verteller die vaak voor televisie interviews wordt gevraagd. Zonder enige twijfel zal hij er – weer – een boeiende wisselwerking van maken. Gustavo zal op zijn relaas inhaken met een selectie van de door de heer Brokken beschreven Antilliaanse componisten en een wijde impressie klassieke en hedendaagse Latijns-Amerikaanse klanken van zijn CD FRESCO. U zult inderdaad worden meegenomen van Gustavo’s moederland Cuba naar onder andere Curaçao, Caracas en Aruba.
 
Het is voor Gustavo een
grote eer en we begrijpen van de agente van de heer Brokken dat dit gevoel wederzijds is. Alle betrokken partijen kijken derhalve reikhalzend naar dit gebeuren uit. We verwachten een mooi evenement waarvoor de kaartjes mogelijk zullen gaan uitverkopen naar aanleiding van de gecombineerde achterban van de heer Brokken, Gustavo en het vaste publiek van Toets des Tijds. We adviseren u dan ook om snel te reserveren.
 

Laat het ons ook weten als het niet lukt om een kaartje te bemachtigen: dan zullen we bij voldoende belangstelling bekijken wat de mogelijkheden zijn voor herhaling.  
 

JAN BROKKEN

'Een verteller van formaat' – de Volkskrant

“Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven - The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De Vergelding bereikte hij een breed en groot publiek. Met De Kozakkentuin bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat.”
 
Bron:
http://www.janbrokken.nl/  

WAAROM ELF ANTILLIANEN KNIELDEN VOOR HET HART VAN CHOPIN


“Al eerder, met name in 'Met musici' uit 1988, schreef reportage- en romanschrijver Jan Brokken aanstekelijk over klassieke muziek. In dit boek over wortels en wezen van de Antilliaanse muziek zegt hij dat hij in zijn reisverhalen zoekt naar hoe culturen in elkaar overgaan. Dat vond hij in de Antilliaanse muziek (gedurende langere tijd heeft hij op de Antillen gewoond). De invloed van Chopin op deze muziek neemt hij als uitgangspunt. Vastzittend in de dansmaten, experimenterend met het ritme, accenten verleggend (in b.v. walsen, tumba's tambu's, calypso's, mazurka's) bleef de Antilliaanse muziek tonaal (i.t.t. ontwikkelingen richting atonaliteit in Europa). Diverse pianisten, zangeressen, maar vooral componisten treden voor het voetlicht. Met verve worden zij besproken, waarbij de anekdotiek niet wordt geschuwd. Dit aanstekelijke boek over betrekkelijk onbekende muziek is een warm pleidooi voor Antilliaanse muziek.”
 
Bron:
https://www.bol.com  

GUSTAVO CORRALES ROMERO


De van oorsprong Cubaanse concertpianist Gustavo Corrales Romero heeft vanaf zijn 7e een 17 jaar lange professionele opleiding genoten volgens de Russische school voor de piano, onder andere aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou. Hij rondde zijn studie af met een doctorandus titel in de Muziek met specialisatie Piano, aan het Instituto Superior de Arte (ISA, het Superieur Instituut voor de Kunst) in Havana, op 24-jarige leeftijd.
 

Vanaf zijn eerste grote publieke optreden op zijn 16e heeft Corrales uitgebreide podium ervaring opgedaan onder andere als deelnemer aan een lange reeks nationale en internationale festivals en als concertpianist in Zuid Amerika, het Caribische gebied en verschillende steden in Europa, met name in Nederland waar hij sinds 2002 met zijn echtgenote woont en werkt. Momenteel profileert hij zich als de Latijns-Amerikaanse klassieke en hedendaagse muziekspecialist die hij is, en heeft zijn eigen productie-bedrijf, KyG Productions, waarmee hij CD’s, boeken en concerten produceert.
 
In 2007 verkreeg hij de Nederlandse nationaliteit en werd zijn
debuut als schrijver, het Spaanstalige “Los Herederos”, enthousiast ontvangen voor publicatie door Ediciones EntreRíos en gepresenteerd op de Miami Book Fair International. Ondertussen heeft hij zijn tweede boek afgerond, die voor publicatie wordt klaargemaakt, en een suite arrangementen voor piano trio voor opname op zijn volgende CD. 

CD FRESCO

"... viert onbeschaamd de geest van dans en zang, op de meest boeiende wijze gespeeld." The Iberian and Latin American Music Society, LondenCompilatie Latijns-Amerikaanse klassieke muziek voor piano gebaseerd op populaire en folkloristische genres zoals de wals, danza, joropo, son, pasillo, tango en de habanera. FRESCO bevat nooit eerder gepubliceerde composities (Trinitaria en Habanera van C. Fariñas), eerste opnames (Sarabandio van K.D.R. de Corrales en de dansen van L.G. Valdés) en een adaptatie door G. Corrales Romero voor piano van A. Barrios’ Vals no. 3 voor gitaar, “…geschreven in de hoop dat het – samen met de andere werken – doet denken aan de charme van eenvoud, de weldaad van het onmiddellijke en alledaagse; en dat het u, terwijl u luistert, wegvoert van de drukte van uw bestaan”.
 

PROGRAMMA


Het programma zal naar verwachting onder andere
werken bevatten van de volgende componisten


Wim Statius Muller, Curaçao
Edgar Palm, Curaçao
Abraham M. Capriles, Curaçao
Jan Gerard Palm, Curaçao
Joseph S. Corsen, Curaçao
 

Juan C. (Padú) Lampe, Aruba
Karen D. Russel de Corrales, Aruba
 
Carlos Guastavino, Argentina
Ernesto Nazareth, Brazilië
Moisés Moleiro, Venezuela
Manuel Saumell, Cuba
Ignacio Cervantes, Cuba
Ernesto Lecuona, Cuba

 


 
Share
Tweet
Forward
Share

KyG SHORT

KyG stands for Karen and Gustavo in Spanish. We met in 1999, were married in 2001 and almost immediately began developing projects together. We became the V.O.F. (General Partnership) KyG Productions – a Chamber-of-Commerce-registered company – in 2011. Our roles within the company:

Karen D. Russel (artist name KDRdeCorrales) (Aruba)
Management, logistics, administration, content, creative design, translation, webmaster
Writer, composer, pianist, singer, visual artist and choreographer

Gustavo Corrales Romero (Cuba)
Concert pianist, writer, composer/musical arranger, visual artist
Co-management, content, creative design, translation

 

■ ■ ■
 

Facebook K
Facebook K
Website K
Website K
LinkedIn K
LinkedIn K
Facebook KyG
Facebook KyG
Twitter KyG
Twitter KyG
Facebook G
Facebook G
Website G
Website G
LinkedIn G
LinkedIn G

Contact info

KyG Productions
Heelsumstraat 55
The Hague, 2573NG
Netherlands

Add us to your address book

www.kdrdecorrales.com
www.gustavocorralesromero.net

concerts@gustavocorralesromero.net

  • E-mail address we are currently sending the newsletter from so please list in your safe senders list.
  • E-mail adres vanwaar we op dit moment de nieuwsbrief versturen dus noteer het aub in uw lijst met veilige afzenders.
  • Dirección de correo electrónico desde donde actualmente enviamos el boletín así que por favor anotar en la lista de remitentes seguros.


New subscribers - thank you and welcome! Frequency newsletter: quarterly as of 2016. Concert announcements and 'KyG Recommends' done separately.
Nieuwe leden - bedankt en welkom! Frequentie nieuwsbrief: driemaandelijks vanaf 2016. Concertaankondigingen en 'KyG Suggereert' apart.
Nuevos miembros - gracias y bienvenidos! Frequencia boletín: trimestralmente desde 2016. Anuncios de concierto y 'KyG Sugiere' por separado.

Unsubscribe from this list 
Uitschrijven
Cancelar subscripción  

Update subscription preferences 
Instellingen bijwerken
Actualizar preferencias


Copyright © 2016 KyG Productions, All rights reserved.