Copy
Pressmeddelande: Ny upplaga av Kina som stormakt

2013-04-22 PRESSMEDDELANDE

Ny upplaga: Kina som stormakt

Kina som stormakt diskuterar hur Kinas nya ledarskikt förändrar spelplanen. Några avgörande frågeställningar som behandlas i boken är: Hur tänker Kinas ledare? Vilken strategi använder landet i sin jakt på råvaror och nya marknader i Afrika? Hur påverkas det krisande Europa?

- Vad Kina gör påverkar ekonomi och säkerhetspolitik i Sverige och världen. Ekonomiskt är det bara att titta Volvo och Saab. Säkerhetspolitiskt kan Kinas agerande i ö-konflikterna med Japan och Filippinerna utgöra skillnaden mellan krig och fred. Detsamma gäller Kinas hantering av Nordkoreas vapenskrammel, säger Nils Hedberg Grimlund, redaktör och medförfattare till boken Kina som stormakt.
 
Första upplagan kom ut i juni 2012 och sålde snabbt slut. Den nya upplagan är en omarbetad version som bland annat diskuterar Kinas nya ledarskikt och vad omvärlden kan förvänta sig av Kina framöver.
 
- Vi är glada att ge ut en bok på svenska som går djupare än den kortfattade rapporteringen i nyhetsmedier och de allmänna introduktionsböckerna om Kina, säger Stefan Olsson, chef för tankesmedjan Frivärld och ansvarig utgivare.
 
Nils Hedberg Grimlund är sinolog och fristående Kinaanalytiker.

För ytterligare information, kontakta:
Nils Hedberg Grimlund, redaktör/medförfattare, 0709-423 870, nils@nilshedberg.com
Stefan Olsson, chef Frivärld, 0739-957 200, stefan@frivarld.se
 
För recensionsexemplar: info@frivarld.seOm Frivärld

Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes­- och säkerhetspolitiska frågor. Verksamheten syftar till att stimulera och bredda den utrikespolitiska debatten.
Copyright © 2013 Frivärld, All rights reserved.


 unsubscribe from this list | update subscription preferences