Copy
06-03-2015 INBJUDAN: LUNCHSEMINARIUM DEN 24 MARS

Från Kabul till Kobane
– Den militanta islamismens utbredning

Den militanta islamismen breder ut sig i världen. Nigeria, Mali, Libyen, Somalia, Syrien, Irak, Afghanistan och Pakistan är några av länderna som drabbats av jihadisternas framfart. Den senaste tidens terrordåd i Paris och Köpenhamn är en smärtsam påminnelse om hur extremismen också får konsekvenser i vår direkta närhet.

Hur utbredd är den militanta islamismen? Finns den någon koppling mellan terrororganisationer som Boko Haram, Al-Shabab och IS? Och ser vi något slut på jihadismens utbredning eller kommer fenomenet att fortsätta växa?

Välkomna till ett lunchsamtal hos Frivärld den 24 mars.

Medverkande: Magnus Norell, forskare med inriktning mot terrorism och Carl Rudbeck, litteraturvetare och författare till boken Islam och liberalismen (Timbro 2013). Samtalet leds av Katarina Tracz, chef för Frivärld.

Tid:  tisdag 24 mars, kl 12-13. Lunch serveras från 11.30.
Lokal: Timbro, Kungsgatan 60, Stockholm
Anmälan: görs här senast fredagen den 20 mars
Kontakt: Frågor besvaras av Nicole Clifford, nicole@frivarld.se

Välkomna!

Magnus Norell

Forskare och analytiker med inriktning på terrorism, demokratifrågor samt försvars- och säkerhetspolitik i Mellanöstern, Nordafrika och Centralasien. Norell är även Adjunct Scholar vid the Washington Institute for Near East Policy i Washington, D.C. samt Senior Policy Advisor vid The European Foundation for Democracy i Bryssel.

Carl Rudbeck

Journalist och fil dr i litteraturhistoria. Han har undervisat i arabiska vid Stockholms universitet och är författare till boken Islam och liberalismen (Timbro 2013).

Katarina Tracz

Chef för Frivärld. Författare till en kommande bok om säkerhetsläget i Östersjöregionen samt till Frivärldrapporterna "Drönarkriget" och "Hatets vår - om intolerans mot minoriteter i Egypten efter den arabiska våren".
Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes­- och säkerhetspolitiska frågor. Verksamheten syftar till att stimulera och bredda den utrikespolitiska debatten. Tankesmedjan finansieras av Stiftelsen Fritt Näringsliv. www.frivarld.se

 follow on Twitter | friend on Facebook | forward to a friend 
Copyright © 2015 Frivärld, All rights reserved.

 Du får det här utskicket för att vi tror att du kan ha intresse av Frivärlds verksamhet. Om du inte vill ha fler utskick kan du enkelt avanmäla dig med länken "unsubscribe" nedan.