Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.

Elever fra Ørestad Gymnasium tegner fremtidens Globale Gymnasier


Globale Gymnasier har crowdsourcet designet af den nye hjemmeside til to Multimedie-hold på Ørestad Gymnasium, som har kastet sig ud i opgaven med krum hals. En elev fra 3.g udtaler om projektet: Jeg synes, der er en rigtig god måde at lære på, og det er sjovt at vide, at det man arbejde med, rent faktisk bliver brugt ’ude i virkeligheden’

Eleverne vil arbejde med opgaven frem til midten af december, hvor de endelige resultater vil blive præsenteret for Globale Gymnasier.

Vil du vide mere?Unge rejser i hælene på jordtyve

Mathias, Laura, Sofie og Mikala fra henholdsvis Rosborg, Ikast-Brande, Helsingør og Københavns Åbne Gymnasium drager i den kommende uge til Tanzania med Mellemfolkeligt SamvirkeDen Økologiske Produktionsskole og Globale Gymnasier. Formålet med studieturen: at finde ud af hvorfor og hvordan madbenzin er og bliver et problem for landmændene i Tanzania. Turen foretages som forberedelse til forårets Tour de Future kampagne. 

Mathias var i radioen for at fortælle om turen, læs om det på P4 Trekant og læs om de fire unges oplevelser i næste måneds nyhedsbrev. 

Åbenhed er som kopattesalve

Københavns Åbne Gymnasium har haft besøg af udviklingsminister Christian Friis Bach til en snak om at være ung og aktiv, lokalt og globalt. Ministeren sammenlignede aktivt medborgerskab med den klassiske creme: kopattesalven; Det virker. Og det virker mod alt!

Læs om ministerens besøg i 
Valby Bladet.The Globe

The Globe er navnet på Langkjær Gymnasiums nye tilbygning, som, bogstaveligt talt, skal danne rammer for fremtidens globale undervisning. Ideerne til The Globe's udformning kommer fra elever fra Globale Gymnasier elevfølgegruppe på gymnasiet, som var de første til at give indspark til hvordan bygningen skulle formes: Et eksempel på globalt medborgerskab i både proces og produkt. 
Navnet, The Globe, understreger idéen om rummet som The Third Teacher.Why poverty?

Elever fra Københavns Åbne Gymnasium giver deres blik på fattigdom i en række videoer, som en del af DRs tema: Why Poverty? Tjek dem ud.


Siden giver desuden forslag og inspiration til hvordan du kan arbejde med fattigdom, som tema i undervisningen, med både et lokalt og globalt perspektiv. Egyptiske elever på cykeltur i det danske demokrati

Egyptere er virkelig svære at få ud af døren! Selvom ordene varirerede fra elev til elev var pointen den samme for størstedelen af eleverne fra 2.y da de ankom til KGs innovationslab på Carlsberg. De sædvanelige godmorgen-samtaler blev skiftet ud med erfaringsdeling om hvordan det var at have de egyptiske elever sovende i sit hjem.

Læs hele reportagen om 2.y på Københanvs Åbne Gymnasiums besøg fra deres partnerskole i Cairo her.


Copyright © 2012 Globale Gymnasier, All rights reserved.
unsubscribe from this list   update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp