Copy
Vooruitblik en terugkijken
Tekstbureau Formule M banner
De laatste tijd ben ik veel bezig geweest mensen te helpen met het opzetten van een businesspagina of fanpage op Facebook. Dat is geen eenvoudige klus. Zelfs niet als je al wat meer thuis bent in de materie.

Grappig is, dat van de mensen van wie je het niet verwacht de meest creatieve inbreng komt. Leuk om te vertellen vind ik mijn instructie aan een taxichauffeur, die voor zijn taxibedrijf een fanpage wil opzetten. Samen zetten we de basis op en ik leg hem uit, dat hij vooral niet moet nalaten te reageren op zijn volgers.


Facebooktip
"Zorg, dat je bij een leuk bericht, een interessante video of een mooie foto bedenkt: 'Hoe kan ik reageren en meteen ook de aandacht op mijzelf of op mijn bedrijf richten?'", zo instrueer ik hem.

En ik wijs op een filmpje van één van zijn volgers, waarin een auto in de sneeuw een megastunt uithaalt. Zijn gezicht licht op en hij begint meteen te typen: "Zo wil ik nooit mijn klanten naar hun bestemming brengen, anders komt ie toch nooit aan?" Ik had het zelf niet beter kunnen verzinnen.

Auto in de sneeuw
Hoe schrijf je een goede tweet?
Een andere tak van sport is twitteren. Veel mensen die graag werken op Facebook zien op tegen het gebruik van Twitter. "Al die gekke tekentjes, daar kan ik niets mee", zegt een vriendin van mij altijd. Zij is een verstokte Facebooker en waagt zich niet op Twitter. "Ik kan die berichten niet eens lezen", aldus haar tegenstribbelende reactie.

Voor zakelijk gebruik kan de combinatie van Facebook én Twitter echter onontbeerlijk zijn. Je "volgers" zijn je "vrienden" op Twitter. De truc is om in 140 tekens je boodschap duidelijk te maken. Meer daarover op de website van tekstbureau Formule M in het het blogverhaal "Hoe schrijf je een goede tweet".

Schrijftips
In elke nieuwsbrief geef ik schrijftips voor iedereen die blogs schrijft, op de sociale media actief is of de website wil aanpassen.

Zo schrijven journalisten hun teksten vaak in de tegenwoordige tijd om hun lezers aan te spreken. Ook als het om dingen gaat die in het verleden gebeurd zijn.

Misschien raar, maar het zorgt ervoor dat het lijkt alsof de lezer persoonlijk aanwezig is tijdens het lezen van een verslag van die gebeurtenis of een recensie van een concert of film. Ik doe dat ook geregeld in mijn restaurantrecensies op Nijmegen Direct (bijvoorbeeld in Nijmegen Direct: Eten in de Kazerne).
Creatieve marketing tijdens stroomstoring Super Bowl
Je kunt als het ware bij de tekst wegdromen, alsof je er zelf bij bent. Dat leest wel zo prettig. Hopelijk komt deze schrijftip van pas. En mocht je toch moeite hebben met schrijven, neem dan gerust contact op met tekstbureau Formule M.Na een kort interview kan ik precies verwoorden wat jij aan je lezer wilt vertellen. Ook kan ik je tekst nakijken op goedlopend Nederlands, spel- en taalfouten of op de vindbaarheid via Google (SEO).

Lees meer van Formule M op:
Vergeet niet mijn fanpage te bezoeken. Als je hem leuk vindt, laat dat dan even weten. Ook voor tips sta ik open.
Voor degenen, die deze nieuwsbrief toevallig doorgestuurd hebben gekregen: jullie kunnen je ook aanmelden voor de nieuwsbrief!
Polyvore

Copyright © 2013 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp