Copy
Goede voornemens voor 2016?
Bekijk deze mail in je browser
Stuur mij ook zo'n nieuwsbrief!
Allereerst wens ik iedereen prettige feestdagen en een succesvol 2016! Met goede voornemens en vooral goede moed op naar het nieuwe jaar. Hieronder een paar tips, die kunnen helpen het jaar succesvol te maken.Even een terugblik op 2015:
Tekstbureau Formule M heeft een druk jaar achter de rug met naast de gebruikelijke werkzaamheden twee Deeldagen, een beurs en heel veel netwerken.De nabije toekomst
In 2016 begin ik het jaar goed met een standplaats op de beurs van Starting Smart Together in Elst. Daar geef ik een verkorte versie van de workshop "Zoekmachinevriendelijk schrijven". Goed nieuws dus voor degenen, die de workshop tot nu toe gemist hebben!

Kom je mij opzoeken in het Wapen van Elst op zaterdag 16 januari 2016?
Het hotel restaurant is te vinden op dit adres: Dorpsstraat 28, 6661 EL Elst.

Dan kan ik net zo genieten van deze komende beurs, als van de afgelopen beurs in oktober van dit jaar in het Arnhemse Gelredome. Kijk maar!

Formule M op de beursBeurs van de Kamer van Koophandel
 

Blogs over schrijven

Wil je weten, wat ik zoal heb geschreven? Lees dan de blogs met daarin heel veel schrijftips op mijn websites:

Tips

In deze tijd van het jaar heb je vast goede voornemens voor volgend jaar. Om zaken beter te laten verlopen, zoeken bedrijven graag publiciteit. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder een paar tips:
  • Een persbericht sturen aan een krant is een hele opgave. Want waar stuur je het bericht naar toe? Probeer uit te vinden welk medium en welke journalist bij dit medium geschikt is om het persbericht naar toe te sturen. Iedere journalist heeft een eigen aandachtsgebied. Eventueel kun je naar de krant of de radio bellen en vragen wie zich bezighoudt met jouw onderwerp. Twitter en LinkedIn of de websites van de de gekozen media kunnen ook uitkomst bieden.
  • Spoor journalisten niet teveel aan te publiceren over jouw onderwerp. Journalisten zijn net mensen: pushen? Daar houden ze niet van. Waren ze het al van plan, kan een simpel telefoontje hun intentie al teniet doen. Eigenwijs als ze zijn kunnen ze hun hakken in het zand zetten, mocht je teveel druk zetten.
  • Toch de telefoon oppakken? De eerste vraag die je kunt stellen is of je telefoontje op dat moment wel uitkomt. Heeft de journalist het te druk, zal hij of zij niet echt geïnteresseerd naar je luisteren. Hoe dan ook, tijd is geld. Let er daarom op, dat je je verhaal klaar hebt en laat zien wat er zo interessant aan is.
  • Pitchen: Probeer in 10 seconden je punt te maken. Merk je dat een journalist al geïnteresseerd was, vraag dan om advies of feedback. Probeer niet alsnog iets door de strot te drukken, als iemand al voor je zaak gewonnen is. Dat werkt averechts.
  • Nogmaals sturen: Staat je persbericht de journalist niet meer bij, vraag dan of hij behoefte heeft aan een ander exemplaar die je alsnog een keer toestuurt. Liefst aan hem of haar persoonlijk, als dat mogelijk is.

Contact?

Voor hulp van mijn kant bij het schrijven van persberichten, (zoekmachinevriendelijke) teksten, het maken van Wordpress websites en/of instructie in Sociale Media ben ik bereikbaar op het bekende mailadres van Formule M of op het mobiele telefoonnummer 06-12632535.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Read Later
Logo Formule M Copyright © 2015 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Schrijf mij uit van de mailinglist  Stuur door aan een ander
Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Tumblr
Tumblr
Google Plus
Google Plus
Pinterest
Pinterest