Copy
Vind tekstbureau Formule M op Social Media of mail ons via de envelop:
Facebookpagina Formule M
Twitteraccount Formule M
Instagramaccount Formule M
Website
Email

Direct Duidelijk en Begrijpelijke Communicatie

Onlangs was tekstbureau Formule M bij het webinar "Waarom stoppen we gewoon niet met onduidelijke taal?" van Direct Duidelijk / Gebruiker Centraal. Dat is een organisatie die zich richt op duidelijke communicatie en -dienstverlening van de overheid.

Begrijpelijke Communicatie

Ook ging ik naar de conferentie Begrijpelijke Communicatie op de Hogeschool Arnhem Nijmegen in Nijmegen. Daar stond ik bovendien met een stand waar veel belangstelling was voor de E-books die ik voor de gelegenheid uitgeprint had en voor de allernieuwste aanwinst over Begrijpelijke Communicatie. Kijk hieronder voor meer informatie hierover.

Dag van de ZZP-er in Nijkerk

Verder was ik te vinden op de Dag van de ZZP-er in Nijkerk. Mooi evenement op een prachtige locatie: Hart van Holland. Met veel kennissessies, informatie, netwerkmomenten, heerlijke hapjes en drankjes. Kortom, een verwendag voor de zelfstandige professionals. Een #aanrader voor degene die nog niet bekend is met dit jaarlijkse evenement en als zelfstandige aan de slag gaat of al werkzaam is.

Kijk hieronder voor meer info over het E-book Begrijpelijke Communicatie!

Gratis E-book Begrijpelijke Communicatie

Voor de conferentie Begrijpelijke Communicatie stelde ik een E-book samen over hetzelfde onderwerp. Gebaseerd op blogs van Formule M.
Inzoomend op waar de communicatie van overheden zich op richten en waar zij en burgers zoal tegenaan lopen.
Interessant, vertel mij meer over het gratis E-book. Waar kan ik hem bestellen?

Blogs

Vaagtaal, jargon, vaktaal, wollig taalgebruik

Er is al zo veel geschreven over moeilijk taalgebruik. En toch blijft het hardnekkig. Het is triest, omdat het vaak zo onbegrijpelijk is en zorgt voor miscommunicatie. Er is echt behoefte aan simpelere teksten – zo blijkt uit onderzoek – onder alle lagen van de bevolking.

Lees meer over moeilijk taalgebruik en hoe dat te voorkomen

De beste SEO als "echte mensen" je blogs lezen

De beste SEO krijg je pas als “echte mensen” je blogs ook lezen. Dus uiteindelijk begint het allemaal met een interessante, goed leesbare tekst. Eigenlijk gaat het hier om een cirkelredenatie: je website wordt gevonden, dankzij de robotjes en spiders van de zoekmachines. Die zoekmachines letten op het aantal bezoekers dat een pagina krijgt. Wat weer zorgt voor een hogere score van zo'n pagina in de zoekresultaten.

Hier vind je het blogverhaal

Schrijven geeft mij een stem

Als je meer wilt weten waarom ik ben gaan schrijven, lees dan dit blogartikel. Het is een persoonlijk relaas en een oproep om ook jouw stem te laten horen! Maar dan op schrift. Maar dat snap je natuurlijk wel.

Op naar het persoonlijke verhaal
Facebookpagina Formule M
Twitteraccount Formule M
Instagramaccount Formule M
Website
Email
Copyright © 2023 Tekstbureau Formule M, Alle rechten voorbehouden.


Wil je je de manier waarop je deze mail ontvangt aanpassen?
Je kunt je voorkeur aanpassen of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp