Copy
Zomerspinsels van Formule M met o.a. marketing, sociale media en ondernemers
Tekstbureau Formule M banner
Ook zo'n mooie zomer gehad?
Mijn aandacht verdeelde zich deze zomer over de Vierdaagsefeesten, de opname van mijn moeder in het ziekenhuis (hartproblemen), een bruiloft in de Pyreneeën, het Huis van Overvloed, schoenen, sociale media, marketing en ondernemers, een aantal persberichten en de verhuizing van mijn kantoor.
 
Het is (bijna) allemaal fantastisch verlopen. Mijn moeder heeft een nieuw leven en is weer zo fris als een hoentje! De verslaggeving over de Vierdaagsefeesten op Nijmegen Direct is door haar ziekenhuisopname helaas wel in de verdrukking gekomen. Maar ik heb mijn best gedaan.

Meer daar weten over de recensies en verslagen van de Vierdaagsefeesten? Lees dan op NijmegenDirect.nl: 
Begin augustus heb ik het damestoilet van het Huis van Overvloed nog knaloranje geschilderd. Een karwei, dat in twee dagdelen geklaard was: de eerste laag dekte niet in één keer. Niemand kon vermoeden, dat er vlak daarna letterlijk roet in het eten werd gegooid. Maar daar wil ik het even niet over hebben. 

Ja, ik heb ondanks alles een mooie zomer gehad. En ik ben met frisse moed begonnen met een aantal interessante blogs over sociale media, marketing en ondernemers:

Bovendien leverde mijn netwerk mij een paar leuke opdrachten op, waar ik mijn tanden in mocht zetten. Waar let ik eigenlijk op, zodra ik aan de slag ga met mijn teksten? Hier volgt weer een schrijftip

Tip 3:
  • Vermijd woorden als "zullen", "zal", "zouden" of "worden". Deze woorden maken een tekst minder actief en levendig. Schrijf bijvoorbeeld in plaats van:  "Het eten zal worden geserveerd om 6 uur." "Om 6 uur serveren wij uw eten." Hetzelfde geldt voor woorden als "kan", "kunnen". Schrijf in plaats van: "Ik zou je kunnen helpen met het schrijven van een persbericht" eens een keer: "Ik help je met het schrijven van een persbericht." 
  • Vooral in sollicitatiebrieven zorgt een andere formulering van je zin voor een meer zelfverzekerde indruk, als je jezelf moet presenteren.
  • In journalistieke teksten werkt de tegenwoordige tijd goed. Die sleept de lezer de tekst in, alsof hij of zij er zelf bij is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vind je het leuk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Social Media of ben je op zoek naar schrijftips of naar informatie over Formule M? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de link op de website, die leidt naar het contactformulier. Of volg deze link. Het is altijd mogelijk je ook weer uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Lees ook: Copyright © 2013 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp