Copy
Tips voor tekst: Bloggen? Hoe doe je dat?
Tekstbureau Formule M banner
Hoe schrijf ik een goed leesbare tekst? Actief schrijven
Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nr. 11

Veel mensen die bloggen of brieven schrijven, worstelen op zulke momenten met hun teksten. Als het niet om een gebrek om inspiratie gaat, dan gaat het wel om de vraag: hoe schrijf ik een gemakkelijk leesbare tekst?

Want dat is toch de reden om iets te schrijven: je wilt toch dat de ontvanger het leest en nog sterker, dat anderen begrijpen wat je bedoelt? Daarom geef ik een aantal tips voor diegenen die wat gemakkelijker willen leren schrijven.

Tip 1: 
Over het algemeen lezen mensen het liefste actieve teksten. Maar wat zijn actieve teksten? In passieve teksten staan vaak woorden als "worden" of "door".

Een voorbeeld:
"Het meisje wordt nagekeken door de man." De actieve versie van deze zin luidt: "De man kijkt het meisje na." Passieve teksten zijn vaak omslachtige teksten, terwijl actieve zinnen meteen laten zien waar het om gaat.

Is je tekst af, dan is het niet vanzelfsprekend dat de ontvanger je teksten, je blogs of je brief leest. Een brief stuur je gericht naar iemand toe, natuurlijk. Maar een blogtekst staat op een site te wachten. En je kunt wachten tot je een ons weegt, die bezoeker komt niet vanzelf.

Twitter of Facebook
Daarom is het een goed idee om je lezers te trekken via Twitter of Facebook. Laat de buitenwereld weten, dat je iets geschreven hebt. Naast Twitter of Facebook is het handig een nieuwsbrief uit te brengen of op andere websites te verwijzen naar je artikelen op internet mocht je aanvullende informatie hebben op de de teksten die op die andere websites staan.


Voor hulp bij het gebruik van Twitter of Facebook staat Tekstbureau Formule M altijd klaar om je een handje te helpen. Stuur een mailtje of bel even. Kijk voor de gegevens in de rechterkolom op de website. Daar vind je nog meer informatie over het bureau en ook over ontwikkelingen in de Sociale Media. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vind je het leuk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Social Media of ben je op zoek naar schrijftips of naar informatie over Formule M? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de link op de website, die leidt naar het contactformulier. Of volg deze link. Het is altijd mogelijk je ook weer uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Lees ook op de website: 


Copyright © 2013 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp