Copy
Tekst voor lezers
View this email in your browser
Stuur mij ook zo'n nieuwsbrief!
Begrip bij de lezerHeb je al eens nagedacht over voor wie ik schrijf? Nee, ik bedoel niet of je weet wie mijn opdrachtgevers zijn. Ik bedoel: "Voor wie schrijf ik?"

Vanuit dat standpunt heb ik mijzelf eens onder de loep gelegd.
 
Voor wie schrijf ik eigenlijk?

Daar hoefde ik niet lang over na te denken: voor de lezer, natuurlijk! En die lezer is niet altijd dezelfde persoon als mijn opdrachtgever.

Tekst voor lezers
Sterker nog, liever niet. Want, dat zou betekenen dat alleen de opdrachtgever mijn teksten onder ogen krijgt. En dat wil hij of zij niet, want mijn opdrachtgevers willen anderen bereiken. Hun klanten, hun deelnemers, hun fans of hun gebruikers. Al naar gelang de soort website, natuurlijk. Daarom schrijf ik voor mijn opdrachtgevers tekst voor hun specifieke lezers.

Vernieuwde homepage
Het grappige is, dat ik dat dus wel goed doe voor mijn opdrachtgevers, maar dat ik op de homepage van mijn eigen website helemaal verkeerd bezig was. Ik sprak daar niet mijn potentiële opdrachtgevers aan, maar schreef vooral voor mijzelf. Ik wilde er al mijn ervaring op kwijt en promoten wat ik allemaal wel niet kan. Leuk, maar als je daar niet naar op zoek bent...

Dankzij een tip van Pieter Henzen van Puurst Ondernemersacademie ben ik tot dat inzicht gekomen. Dank je wel Pieter!

Oproep aan de lezer van deze nieuwsbrief
Neem je ook een kijkje op mijn website om te zien of de beginpagina verbeterd is? Feedback is welkom. En sta je in de startblokken voor het schrijven van teksten, denk dan even aan mij!

Workshop
Erik GrobDe afgelopen maand heb ik een workshop gegeven over zoekmachinevriendelijk schrijven en vindbaar worden op Googlemaps. Die workshop mocht ik geven in een zaal van het Business en Trainingscentrum in Arnhem. Op uitnodiging van Erik Grob, die ik nog eens hartelijk moet bedanken!

Tips voor SEO
  • Bij het zoeken naar trefwoorden waarop je gevonden wilt worden, kun je ook bij concullega's kijken welke woorden zij toepassen. Doe hetzelfde of liever, doe het beter en leer ervan!
  • Probeer met de zoekwoorden waarmee je adverteert, ook een organische, goede plek in de Googleboom te krijgen. Dit zorgt voor een beter effect van je promotie.
  • Kijk naar de resultatenpagina van het zoekwoord, waarop je wilt scoren op Google en kijk hoeveel ruimte advertenties krijgen.
Blogs
Zoals altijd heb ik weer een aantal blogs geschreven.

Dit keer ook op een nieuwe website: het kennisplatform Ensie, de opvolger van de Eerste Nederlandse Systematisch Ingerichte Encyclopaedie (E.N.S.I.E.). Verder heb ik de buren geïnterviewd van de Deelwinkel.
Wie nog niet bekend is met het "fenomeen" Deelwinkel hier een kort citaat van de site van de winkel:
 
"In de deelwinkel verbinden we je ter plekke
aan andere mensen
of leren we je hoe het online kan werken.
Ook laten we zien wat jij kunt doen met wat je over hebt
en waar jij kunt vinden wat je zoekt."

Voor de Deelwinkel heb ik een aantal interviews gedaan over delen, hoe te delen, waarom of waarom niet, wat te delen et cetera. De vraaggesprekken komen in een nieuwe rubriek van de website van de Deelwinkel: "Kopje Suiker".

Dit zijn de interviews: Verder is er nog verschenen: Contact?
Voor hulp van mijn kant bij het schrijven van teksten, het maken van Wordpress websites, instructie in Sociale Media ben ik bereikbaar op het bekende mailadres van Formule M of op het mobiele telefoonnummer 06-12632535.

 

Copyright © 2015 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp