Copy
Zaken doen en websites
Tekstbureau Formule M banner
Ik hou niet van voetbal, maar de wereldkampioenschappen in Brazilië houd ik wel bij. Zenuwslopend! Ik ben er wel trots op, dat we zover zijn gekomen. Net zoals ik trots ben, dat ik na 3,5 jaar met tekstbureau Formule M zover gekomen ben. Iets minder zenuwslopend, gelukkig!
In mijn vorige nieuwsbrief beloofde ik meer tips over Social Media en zoekmachinevriendelijkheid. Ze staan hieronder onder het plaatje van Google.

Veranderingen
Maar eerst eens iets over veranderingen in de sociale media. Veel van die veranderingen ontstaan, omdat de laptops en de pc's tegenwoordig ruim baan maken voor de smartphones en de tablets.

Facebook en SEO
Voor wie het nog niet gemerkt heeft, Facebook is veranderd. Ook de "regels" (voor zover die er al waren) voor de zoekmachinevriendelijkheid van websites (SEO) zijn veranderd. Google's wegen blijven ondoorgrondelijk, maar toch proberen webbouwers, marketeers én tekstschrijvers de rappe ontwikkelingen bij te houden.

Meer weten? Lees:
Persoonlijk
Omdat ik jarenlang communicatieadviseur ben geweest voor diverse overheden, zoals gemeenten, Politie, Defensie en Rijkswaterstaat, wil ik ook mijn kennis over de laatste ontwikkelingen in communicatieland bijhouden. Dat doe ik door erover te lezen en te schrijven.

En er zijn nogal wat veranderingen binnen de communicatie geweest de laatste jaren. 
De opkomst van sociale media is daar een hele belangrijke in. Vandaar dat ik op mijn persoonlijke blog veel schrijf over sociale media, (overheids-) communicatie en marketing.

Crisiscommunicatie
De communicatiemensen onder ons komt deze informatie waarschijnlijk al bekend voor. Ik heb ze al wat eerder een "sneak preview" gegeven. Maar wie die speciale editie niet ontvangen heeft en meer wil weten over (crisis-) communicatie, dit zijn de links naar de reeks artikelen die ik daaraan gewijd heb:
Er is op LinkedIn een bijzondere discussie ontstaan naar aanleiding van het blog over "scrummen", een 'nieuwe' methode binnen de communicatie. Voor wie ingelogd is op LinkedIn is de discussie te volgen via deze link. Voor wie echt benieuwd is naar wat scrummen nu eigenlijk is, lees daarvoor mijn blog.Tips voor social media SEO
 • Maak het je bezoekers gemakkelijk jouw website te bookmarken.
 • Zorg voor sociale media knoppen op elke pagina die gedeeld mag worden.
 • Facebook, Linkedin, Google+, Twitter en Pinterest zijn de populairste sociale media in Nederland.
 • Zorg dat de social media knoppen goed zichtbaar zijn op je webpagina (maak het de gebruiker makkelijk)
 • Geef een reden om jouw blogartikel te delen.
 • Kies om op 1 tot 2 sociale media actief te zijn  (je focust dan je aandacht en je haalt er zo meer uit).
 • Hierbij geldt vaak meer = minder.
 • Kies voor de social media netwerken waar jouw doelgroep het actiefst op is.
 • Draait jouw website om afbeelding? Kies dan voor Facebook en Pinterest.
 • Nieuw artikel/pagina? Deel het via sociale media voor een snellere indexatie van de webpagina.
 • Elk bericht dat je deelt, wordt maar gezien door 5-25% van je volgers. Deel het artikel dus vaker (verschillende dagen en tijdstippen (PS: niet spammen)).
 • Internationale website? Denk dan ook aan StumbleUpon (voor het vinden van websites) en Diggit (voor foto's).
Tekstbureau Formule M kan helpen bij het opzetten van een Social Media Strategie op maat. Speciaal gericht op jou en jouw bedrijf.

Voor meer informatie mail of bel: 06-12632535

Lees meer van Formule M op: Bezoek ook eens mijn fanpage op Facebook. Laat even weten of je hem leuk vindt. Ook voor tips sta ik open.

Voor degenen die deze nieuwsbrief toevallig doorgestuurd hebben gekregen: jullie kunnen je ook aanmelden voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2014 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp