Copy
Tips voor tekst: Inspiratie om te schrijven
Tekstbureau Formule M banner
PaddenstoelDe herfst is voor mij vroeg begonnen. Eind augustus brandde het Huis van Overvloed af. Ik ben daar een aantal weken in diepe rouw van geweest. Dankzij mijn medebouwers in het kernteam ben ik er bovenop gekomen. Mede ook dankzij die wonderbaarlijke positieve houding van Juul Martin. Op dag 1 zei hij meteen al: "We gaan door!" Prachtig.

De bomen tooien zich in herfstkleuren, de paddenstoelen - rood met witte stippen en van die mooie, roomkleurige zwammen - floreren en ik ben in mijn element. Schrijvers halen inspiratie uit de seizoenen. Niet alleen de seizoenen van de verschillende jaargetijden, maar ook die van het leven. Poëtisch? Ja, misschien wel. Maar inspiratie komt niet alleen uit diepe gedachten, gevoelens of filosofie. Inspiratie zit overal in. Soms is het alleen moeilijk net die ene draai of combinatie te vinden, die naar een nieuwe invalshoek leidt.

Boetseren
Oef. Dat klinkt al moeilijk, of niet? Maar dat is wat ik doe en waar ik goed in ben. Ik verzamel informatie, bekijk het materiaal van alle kanten, ik combineer en draai, ik boetseer en vind daardoor vaak de inspiratie om er iets nieuws van te maken.

Iedereen kan het
Dat kan iedereen. Geloof mij maar. Alleen heeft niet iedereen daar zin in. Voor mij is het een uitdaging om mij hersenpan te laten kraken en alle kanten van een onderwerp te bekijken. Daarna ontstaan er allerlei ideeën, zie ik verbanden die er voorheen niet leken te zijn en combineer ik tot ik de rode lijn gevonden heb.

Tips
Voor wie het er toch op wil wagen, volgen hier enkele tips: 
  • Voor het schrijven van een blog, verhaal of een andere tekst is dus inspiratie nodig. Tegenwoordig kun je op internet over allerhande onderwerpen informatie vinden. Zodra je weet waarover je wilt schrijven, kun je op zoek gaan naar informatie.
  • Je kunt zoeken op Google, maar vergeet Twitter niet als belangrijke informatiebron.
  • Vaak is bovendien meer informatie over een onderwerp te vinden in de commentaren onder een artikel. Daarin staan vaak links en verwijzingen naar andere artikelen.
Percentages gebruikers verdeeld over de Sociale MediaVoorbeelden
Op mijn website zijn er legio voorbeelden te vinden van bovenstaande werkwijze. Ik plaats altijd de artikelen die bij mij tot inspiratie hebben geleid onder een linkje in de tekst. Soms zijn het wel 10 artikelen, die mij geholpen hebben. Soms richt ik mij helemaal op 1 of 2 artikelen. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vind je het leuk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Social Media of ben je op zoek naar schrijftips of naar informatie over Formule M? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de link op de website, die leidt naar het contactformulier. Of volg deze link. Het is altijd mogelijk je ook weer uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Lees ook op Nijmegen Direct:

Copyright © 2013 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp