Copy
Mooi staaltje marketing!
Tekstbureau Formule M banner
Onlangs plaatste ik in een opwelling een geheimzinnige foto op Facebook met een intrigerende vraag erbij. "Waar zitten we nu?"

Het was tijdens een etentje op een zonnige avond in april middenin het hartje van Oost. We zitten daar te genieten van het zonnetje, de bloeiende bomen en het terras. En natuurlijk ook van dat lekkere glas met inhoud in onze hand.

Facebook
Om praktische redenen verhuizen we naar binnen om er te eten. Daar hangt een levensgrote hertenkop boven mijn hoofd. Ik maak een foto en besluit hem op Facebook te zetten met de tekst: "Waar zitten we nu?"

Misschien ligt het aan het weer, maar die avond krijg ik geen reacties, behalve een paar "Ik-vind-leuks". Zelfs niet als ik meer foto's plaats en steeds meer een tipje van de sluier op probeer te lichten.

Twitter dan maar?
De volgende dag heb ik wel 1 reactie, maar het antwoord is fout. Ik besluit dezelfde reeks foto's op Twitter te zetten met een paar aangepaste teksten. Die dag ben ik druk met werk en ik kijk 's avonds pas weer op mijn tijdlijn.
 
Marketing
Maar, voordat ik alles verklap, zou ik zeggen, lees het in mijn blog op mijn website. Een mooi voorbeeldje van, onbedoelde, social media marketing, al zeg ik het zelf.  Persbericht
Deze toevalstreffer zorgt ervoor, dat ik ga nadenken over een ander middel waarmee je de aandacht kunt trekken van anderen. In dit geval de media. Het persbericht is daar een goed voorbeeld van. Daarom een drieluik op de website van tekstbureau Formule M over persberichten.

Schrijftips
Een van de eerste dingen die ik leerde, toen ik begon met het schrijven van journalistieke teksten was het schrappen van de woordjes “om” en “namelijk”.

Zelden zijn deze woorden noodzakelijk voor een goed begrip van de tekst.
  • deurmatWant de zin: “ik heb geleerd om mijn voeten te vegen, voordat ik ergens binnenga” heeft dezelfde betekenis als de zin: “ik heb geleerd mijn voeten te vegen, voordat ik ergens binnenga.”
  • Of: “Ik weet namelijk, dat je eerst je voeten moet vegen voordat je ergens binnengaat.” In vergelijking met: “Ik weet, dat je eerst je voeten moet vegen voordat je ergens binnengaat.”
Voor Twitter is het goed te weten, dat een woord als “namelijk” geschrapt kan worden. Dat scheelt weer acht tekens!

Lees meer van Formule M op: Stadslandbouw Publieksdag 17 mei 2014
Bezoek ook eens mijn fanpage op Facebook. Laat even weten of je hem leuk vindt. Ook voor tips sta ik open.

Voor degenen die deze nieuwsbrief toevallig doorgestuurd hebben gekregen: jullie kunnen je ook aanmelden voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2014 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp