Het is een stormachtige tijd. Niet alleen vanwege de wervelstormen en de reguliere herfstturbulentie. Voor tekstbureau Formule M (klik de link voor een filmpje!) geldt dat ook bedrijfsmatig. Maar goed, daar houd ik wel van. Die frisse wind die waait, waardoor ik steeds weer nieuwe impulsen krijg en ideeën! Zoals ik al eerder schreef in de vorige nieuwsbrief: ik houd wel van herfst.
Ook op de sociale media roert het één en ander. Zo heeft Facebook onlangs de hashtag ingevoerd. En schijnen pubers Facebook niet meer leuk te vinden.
Omdat ik van veel facebookgebruikers te horen krijg, dat ze niet op Twitter zitten vanwege al die gekke tekentjes en afkortingen, besloot ik aandacht te besteden aan het fenomeen "hashtag". Kom ik bij het uitzoeken tot de ontdekking, dat die vermaledijde hekjes ook al hun intrede hebben gedaan op Googleplus, LinkedIn en op Pinterest. Zo leer ook ik er steeds weer wat bij.
En: wat is nou eigenlijk een hashtag?
Hashtags
Hashtags zijn hekjes die je voor een woord kunt zetten om zo je informatie te labelen. #Nijmegen geeft aan, dat de informatie die jij geeft over Nijmegen gaat. Het hekje maakt het mogelijk al die informatie te bundelen en gemakkelijk te vinden via de zoekfunctie. Het hekje is een markering, die een stempel drukt op het gebruikte woord, de afkorting of het zinnetje in een bericht.
Lees meer op:
Facebook en pubers
Pubers schijnen Facebook massaal links te laten liggen. Ze gaan naar andere platformen, waar ze met wat minder bemoeienis van hun ouders vrijelijk op kunnen posten en rondhangen. Hun ouders zitten tegenwoordig namelijk ook op Facebook. Hun moeders overigens vooral op Pinterest. Tja, voor de marketing is het wel belangrijk te weten waar bepaalde doelgroepen zich bevinden. Dus startende ondernemers, lees en huiver:
Schrijftips
In elke nieuwsbrief probeer ik schrijftips te geven voor iedereen die blogs schrijft, op de sociale media actief is of de website wil aanpassen.
Belangrijk is dan het volgende:
-
Stem je verhaal af op degene die je wilt aanspreken. Schrijf je voor kinderen, zorg dan dat je kinderen aanspreekt. Schrijf je voor zakenlui, pas dan je taalgebruik aan aan de branche waarin zij zich bevinden. Hetzelfde geldt voor techneuten, bouwvakkers, ambtenaren, ouderen, pubers of winkeliers. Verplaats je in de schoenen van degenen die je wilt bereiken.
-
Bedenk ook bij het gebruik van Twitter, Hyves, Facebook, Googleplus, LinkedIn of wat voor sociale media platform dan ook, wie er gebruik maken van dit medium. Ooit was Hyves het platform voor kinderen. Ga na of dat nu ook nog zo is.
Hopelijk geven deze tips houvast in stormachtige tijden. En kom je er niet uit, neem dan gerust contact op met
tekstbureau Formule M.
Lees meer van Formule M op:
Vergeet niet mijn
fanpage te bezoeken. Als je hem leuk vindt, laat dat dan even weten. Ook voor tips sta ik open.
Voor degenen, die deze nieuwsbrief toevallig doorgestuurd hebben gekregen: jullie kunnen je ook
aanmelden voor de nieuwsbrief!