Copy
Hoe zorg ik voor een virale campagne?
Tekstbureau Formule M banner
Je kent ze wel, die virale campagnes. Filmpjes, die rondzwerven op Facebook en Twitter en zich verspreiden als een olievlek. Iedereen praat erover. Of die ene foto, waar iemand een verhaal bij bedacht heeft, waarvan niet zeker is of het waar is. Zoals die selfie van president Obama tijdens de begrafenisplechtigheid van Nelson Mandela. Of die duikvlucht van Van Persie tijdens de wereldkampioenschappen voetbal, die op allerlei manieren gepersifleerd werd.

Hoe komt het, dat sommige campagnes onverwacht zo aanslaan bij een groot publiek? Wat is er voor nodig om iets zo onder de aandacht te brengen, dat iedereen erover praat?

Hot
In deze zomerperiode was dat een "hot topic". Zo ook op de website van tekstbureau Formule M. Naast informatie ook veel tips en tricks om je berichten met een speciale saus op te dienen. Niets is zo smakelijk als een verrassende video of een smeuïge foto met een nog smeuïgere tekst erbij. Alle tips ten spijt: er komt heel wat creativiteit bij kijken om iets nieuws, interessants en verrassends te vinden, dat ook echt aanslaat. En daarover zeggen de tipgevers weinig. Jammer genoeg.

Klik hier voor schrijftipsSappig
Maar wellicht is het grote aantal tips al voldoende om de radertjes van je grijze hersencellen aan het draaien te krijgen en en recept te verzinnen voor een mooi snelkookbericht voor de lekkerbekken van sappige verhalen onder ons. 

Meer weten? Lees:
Lees meer van Formule M op: Overlevingskans van een krant
Dan nog een interessant bericht over het grote vooroordeel: de kranten zijn ten onder gegaan, vanwege de komst van internet. Onderzoeken wijzen uit, dat de teloorgang van het abonnementenbestand van "print", zoals dat heet, al ver voor het internettijdperk tanende was.   
Hierop aansluitend: de lokale krant De Gelderlander gaat iets doen aan de teloorgang van de krant. Dit dagblad is binnenkort op Blendle te vinden! Zo blijkt uit de berichten op Twitter:
 
— Judith Vermulst (@JudithVermulst) 19 augustus 2014
 
Tips 
Traditiegetrouw nog enkele tips. Dit keer voor het plaatsen van beeldmateriaal bij je blogs of op je website:
 • Geef alle afbeeldingen een naam (de alt tekst). De spiders van Google lezen die alt teksten bij een afbeelding en trekken daaruit hun conclusies over waarover een tekst gaat.
 • Het gebruik van afbeeldingen en video’s kan een lezer meer plezier geven bij het lezen van een tekst.
 • Zelf denk ik dat het gebruik van afbeeldingen en video’s een (kleine) positieve invloed hebben op de vindbaarheid in Google.
 • Gebruik relevante afbeeldingen om een gevoel, product of resultaat te visualiseren.
 • Je hoeft geen afbeeldingen te gebruiken. Doe het alleen als het wat toevoegt.
 • Beschrijf de afbeeldingen in 3-5 woorden in de alt tag
 • Let op de tekst rond een afbeelding. De tekst rondom afbeeldingen zorgt voor de classificatie van de afbeelding in Google.
 • Plaatst een zinvolle tekst met de sleutelwoorden (waarmee je gevonden wilt worden) rond een video die je post. De zoekmachine kan hieruit opmaken waar de video over gaat.
 • Zorg voor een goede balans van relevante teksten, video’s en afbeeldingen op een pagina.
 • Zorg voor hoge resolutie foto’s (onscherpe foto’s helpen je niet)
 • Let op! Afbeeldingen moeten ook geladen worden (Ze kunnen ervoor zorgen, dat je pagina langzamer wordt)
Voor meer informatie mail of bel: 06-12632535

Bezoek ook eens mijn fanpage op Facebook. Laat even weten of je hem leuk vindt. Ook voor tips sta ik open.

Voor degenen die deze nieuwsbrief toevallig doorgestuurd hebben gekregen: jullie kunnen je ook aanmelden voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2014 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp