Copy
SEO en webanalyse
View this email in your browser
De laatste weken heb ik op mijn website aandacht geschonken aan webanalyse. Denk daarbij aan Google Analytics. Daar kun je zien hoeveel bezoekers je website heeft gehad, waar ze naar zoeken en wat zij interessant vinden.

De analyse van je data over wie je website bezoeken en over wat ze zoeken, is belangrijk voor het bepalen van je strategie.
  • Wat vinden je bezoekers belangrijk, waar zoeken ze naar en welke informatie vinden zij interessant?
  • Daarnaast is de interpretatie van die data belangrijk. Trek niet overhaast conclusies, maar check of je aannames juist zijn.

Blogs
Op de website zijn de volgende artikelen verschenen, die kunnen helpen bij de analyse van je data. Die data kun je vinden, zodra je je met je website hebt aangemeld bij Google Analytics. Bovendien zijn in Wordpress dergelijke data ook in het content management systeem zelf te vinden. Minder gedetailleerd dan in Google Analytics weliswaar, maar al goed genoeg om je een stukje op weg te helpen op het duistere pad van de marketing. Tips voor zoekmachinevriendelijk schrijven (SEO)
  1. Online vindbaarheid begint bij de url 
  2. Weet op welke zoektermen je lezers zoeken. (Ik spiek meestal bij de “concullega’s” of kijk, als het om een bestaande Wordpress-websites gaat, in het content management systeem naar de meest gebruikte zoektermen.Google Analytics geeft meer gedetailleerde informatie.)

Workshop
Meer tips kun je krijgen in de workshop die ik donderdag 24 juni 2015 geef in Arnhem. De workshop vergt slechts een investering in tijd en aandacht en is voor het overige kosteloos.

Wellicht een overweging om er gebruik van te maken? Hieronder kun je je aanmelden. Of via het mailadres van Formule M.
 

Heb je ook zo'n moeite met het vindbaar maken
van je bedrijf en je website?

Dan is het tijd voor de workshop:

"Zoekmachinevriendelijk schrijven (SEO)
en het vindbaar maken van je bedrijf via Googlemaps"

Waar? Stikkerbuilding, Business & Training Center Arnhem,
Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem
Wanneer? Woensdag 24 juni 2015
Hoe laat? 19:30 - 20:30 uur

Vanaf 19:00 uur gaan de deuren open. Na de workshop is er gelegenheid voor een goed gesprek onder het genot van een drankje.

Zie ik je dan?

Tot ziens!

Maureen Bol
Tekstbureau Formule M

 

Meld je aan!
Copyright © 2015 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp