Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Moduleo: designvloeren met een hart van hout. Meer»
Foamglas: Perinsul HL: de nieuwe generatie koudebrugonderbreking. Meer»
Legrand: bewegingsdetectie is het uitgangspunt voor lichtbeheer bij Legrand. Meer»
Recticel Insulation: 6de jaarcertificaat van het Charter Duurzaam Ondernemen. Meer»
Rockfon: wolken als inspiratiebron voor plafond kantoor Velux in Beijing. Meer»
Beltrami: een trapje hoger in natuursteen. Meer»
Cultuur : wat stelt het najaar tentoon? Meer»
PPS-DBFM : eerste schoolgebouw van “Scholen van Morgen” geopend. Meer»
Architectuur : passieve heropbouw sociale woningen Musin. Meer»
Wetgeving : begrip duurzaamheid krijgt inhoud. Meer»
Kalender HVAC & ECL 2014Architect@Work 2014Healthcare2014BUILTYAlles wat u over regelgeving en normalisatie moet weten... maar misschien nog nooit durfde vragen, ...Meer»
Haast niet van echt hout te onderscheiden, met dezelfde karaktervolle uitstraling. Keuze uit allerlei houtdessins, voor de juiste sfeer in elk interieur. En dat met alle praktische troeven van het onverwoestbare vinyl.
IVC Group
Foamglas Perinsul werd ontwikkeld om een blijvend thermisch isolerende laag te realiseren, en zo koudebruggen in opgaand metselwerk of funderingen volledig uit te sluiten.
FOAMGLAS
Bewegingsdetectie is, samen met de mate van natuurlijke lichtinval, de kern van elk doeltreffend systeem voor Lighting Management. Legrand speelt op deze groeimarkt in met een uitgebreid aanbod detectoren.
Legrand
Recticel Insulation is trots dat het voor het zesde jaar op een rij het jaarcertificaat van het Charter Duurzaam Ondernemen heeft ontvangen. Zo wil de West-Vlaamse isolatiefabrikant verder blijven werken aan een beleid dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel draagt.
Recticel Insulation
Het kantoor van Velux in Beijng heeft schuine buitenmuren die de aandacht vestigen op de ramen en dakramen van het bedrijf. Bovendien zorgt een extreem energiezuinig verwarmings- en koelsysteem in combinatie met betonkernactivering voor een comfortabele werkomgeving in het pand.
Rockfon
Kiezen voor natuursteen is kiezen voor een sterk en duurzaam materiaal. Wij bieden levering en plaatsing van trappen aan in diverse natuurstenen: kalksteen, graniet, basalt, marmer,...
Beltrami
In het najaar zijn er weer heel interessante tentoonstellingen rond architectuur die je in ons land kan meepikken. Bativox maakte een keuze.
tentoonstellingen
Met het begin van het nieuwe schooljaar werd in Londerzeel de nieuwbouw van het Gemeentelijk Technisch Instituut in Londerzeel (GTIL) officieel geopend. De passiefbouw van 4.400 m² is het eerste opgeleverde schoolgebouw in het scholenbouwprogramma Scholen van Morgen, een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en de private sector.
Scholen van Morgen
De sociale woontoren in de Musinstraat in Sint-Joost-ten-Node bood ten tijde van zijn oprichting in 1960, onder leiding van architecten Weill en Mortehan, alle moderne comfort. Meer dan 50 jaar later beantwoorden de woningen niet langer aan de hedendaagse normen en is een grondige transformatie nodig.
woontoren Musin
Bouwprofessionals en consumenten zijn steeds vaker bereid om in hun ontwerpen en aankopen rekening te houden met de milieueffecten van bouwproducten. Greenwashing of het kwistig strooien met termen als “duurzaamheid” en “milieuvriendelijk” in brochures, leidt steeds meer tot reacties als “groen is toch maar een marketingterm”.
duurzaamheid
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: HVAC & ECL 2014
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: Architect@Work 2014
01-10-2014 › 03-10-2014 Beurs: Healthcare2014
08-10-2014 › 09-10-2014 Beurs: BUILTY
16-10-2014 Congres/netwerkevent: Alles wat u over regelgeving en normalisatie moet weten... maar misschien nog nooit durfde vragen
Wist u dat u op onze site een kalender met de belangrijkste beurzen,... in de bouwsector kan raadplegen? Om het u nog eenvoudiger te maken kan u zich abonneren op deze kalender zodat u steeds up-to-date blijft.
Bativox kalender