Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Triflex: nieuwe showroom Porsche voorzien van Triflex. Meer»
Legrand: halogeenvrije wandgoten: omdat brandveiligheid belangrijk is. Meer»
Foamglas: datacenter UGent, buitengewoon betrouwbaar en duurzaam dankzij Foamglas. Meer»
Moduleo: beperkt loopgeluid en onderhoudsgemak als troeven van Moduleo Transform. Meer»
Wienerberger: nieuwe website maakt wegwijs in duurzame renovatie. Meer»
Gyproc : Gyptone BIG Curve: akoestische golvende naadloze plafonds, oneindig creatief. Meer»
Wetgeving : verplichte elektronische aanwezigheidsregistratie op werven vanaf 1/4/14. Meer»
Expo : Lift Story, een verhaal van liefde voor oude liften. Meer»
Architectuur : Motel One wordt het tweede grootste hotel van Brussel. Meer»
Project : eerstesteenlegging forensisch psychiatrisch centrum in Antwerpen. Meer»
Kalender MIPIMBois & HabitatLight+BuildingRenovatie 2014Stone Expo, ...Meer»
De nieuwe showroom met garage van Porsche in Wommelgem opende in december haar deuren. Het stallingsdak werd afgewerkt met Triflex. Het is voor het eerst dat architect Jeroen Maesen van Ma°Mu Architecten met deze vloeibare kunststof werkt.
Triflex
De goten in PC-ABS geven in geval van brand geen giftige dampen vrij en zijn bestand tegen hoge temperaturen. De rook die onvermijdelijk vrijkomt is zeer miniem en niet dicht
Legrand Group Belgium nv-sa
Voor de isolatie van dit gebouw koos men voor het Foamglas Kompaktdak omwille van zijn drukvastheid én zijn maximale garantie op waterdichtheid. De koelgroep kon dan ook zonder problemen op de isolatie geplaatst worden.
FOAMGLAS
De opdrachtgever koos voor Moduleo designvloeren vanwege de huiselijke uitstraling in combinatie met praktische eigenschappen waaronder het beperkte loopgeluid en het onderhoudsgemak.
IVC Group
Met www.allesoverdebouwschil.be maken Wienerberger en Recticel Insulation u wegwijs in energiezuinige renovatie. Op de website staat de herziening van de bouwschil bij renovaties centraal.
Wienerberger nv-sa
Om in te spelen op de moderne bouwtrends waarin ontwerpers steeds strengere eisen qua akoestisch comfort moeten kunnen invullen, ontwikkelde Gyproc geperforeerde oplossingen met elk een eigen esthetisch aspect, gekoppeld aan een uitmuntende akoestische absorptiegraad.
Saint-Gobain Construction Products Belgium NV
Vanaf 1 april 2014 treedt de verplichte aanwezigheidsregistratie van personen werkzaam op "grote" werven in werking. Boetes in geval van overtreding zijn niet mals.
verplichte aanwezigheidsregistratie werven
In de Sint-Gorikshallen kan u van 21 februari tot 20 april 2014 gaan kijken naar de tentoonstelling "Lift Story" die het miskende en bedreigde erfgoed van de oude liften in Brussel onder de aandacht wilt brengen.
expo Lift Story
Als alles volgens plan verloopt, opent in april 2014 "Motel One Brussels" de deuren. Het hotel van de gelijknamige Duitse keten zal 490 kamers tellen. Het 2-sterren hotel mikt vooral op toeristen en zakenmensen.
Motel One
Op 24 februari 2014 werd de eerste steen gelegd van het forensisch psychiatrisch centrum (FPC) op Linkeroever in Antwerpen. Het FPC wordt gebouwd op een terrein van bijna 4 hectare aan de Beatrijslaan 100 op Linkeroever, nabij de Burchtse Weel.
FPC Antwerpen
11-03-2014 › 14-03-2014 Beurs: MIPIM
21-03-2014 › 24-03-2014 Beurs: Bois & Habitat
30-03-2014 › 04-04-2014 Beurs: Light+Building
09-04-2014 › 11-04-2014 Beurs: Renovatie 2014
27-04-2014 › 29-04-2014 Beurs: Stone Expo
Wist u dat u op onze site een kalender met de belangrijkste beurzen,... in de bouwsector kan raadplegen? Om het u nog eenvoudiger te maken kan u zich abonneren op deze kalender zodat u steeds up-to-date blijft.
Bativox kalender