Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
Gyproc : Cradle to Cradle Silver Certificaat voor hele assortiment gipskartonplaten. Meer»
Niko: Easywave: gebruiks- en installatiegemak met vier nieuwe draadloze toepassingen. Meer»
BKS: nieuwe wegen naar vluchtdeurbeveiliging. Meer»
Foamglas: een recept voor performante duurzame isolatie op basis van zuiver glas. Meer»
Codumé: op naar een betere verluchting van scholen. Meer»
Wienerberger: nieuwe kleuren voor de Eco-brick gevelsteen. Meer»
Moduleo: Latin Pine creëert een ongedwongen, authentieke vintage look & feel. Meer»
Wetgeving : einde van het dictaat van de laagste prijs voor openbare aanbestedingen. Meer»
Technologie : hey Google, zet de verwarming eens op! Meer»
Award : Balk van Beel genomineerd voor MIPIM award. Meer»
Subsidie : Vlaamse overheid schort subsidies voor zonnepanelen gedeeltelijk op. Meer»
Technologie : nieuwe technologie om meer energie uit zonlicht te halen én te stockeren. Meer»
Erfgoed : ontdek grote delen van het bouwkundig erfgoed van het Brussels Gewest online. Meer»
Kalender Gevel 2014Brandveilige gevelsystemen in detailBrussels Real Estate 2014Intirio, vakbeurs voor interieurdecoratie en huislinnenDuurzame overheidsgebouwen: bouwakoestiekDag van de Openbare RuimteC3A-zesdaagse basiscursus RevitBatibouw, ...Meer»
Gyproc was één van de pioniers die Cradle to Cradle effectief als speerpunt in haar duurzaamheidsstrategie incorporeerde. Al sinds 2011 draagt de Gyproc A-plaat het C2C Silver Certificaat. Nu werd dit certificaat uitgebreid naar alle plaattypes.
Saint-Gobain Construction Products Belgium NV
Bouwers en verbouwers merken het elke dag: traditionele elektrische bekabeling heeft zijn grenzen. Daarom blijft Niko inzetten op gebruiks- en installatiegemak met vier nieuwe draadloze toepassingen.
Niko NV
BKS bewijst met toekomstbestendige systeemoplossingen zijn deskundigheid en marktleidende rol op het terrein van slot- en vergrendeltechniek.
Gretsch-Unitas
De bijzondere eigenschappen van cellulair glas vloeien voort uit de gebruikte basisgrondstoffen en het doordachte productieproces: hoog tijd voor een ontdekkingsreis.
FOAMGLAS
Een hoge CO2-concentratie heeft een directe impact op het concentratievermogen. Het raam openen in de klas is niet altijd voldoende. Een doeltreffend ventilatiesysteem biedt de ideale oplossing voor scholen.
Codumé
Met de introductie van de nieuwe kleuren is de lichtere en 3,5 cm smallere Eco-brick beschikbaar voor elke stijl en voor elk gewenst kleurenpallet. In primeur kan u tijdens Batibouw kennismaken met deze nieuwe kleuren.
Wienerberger nv-sa
Een vloer met een ongedwongen, authentieke vintage look & feel, die slijtvast, onderhoudsvriendelijk en waterbestendig is. Uitermate geschikt voor commerciële toepassingen zoals in de horeca.
IVC Group
Waar vroeger overheidsinstanties in openbare aanbestedingen verplicht waren automatisch het laagste bod te kiezen, mogen voortaan ook andere factoren in rekening gebracht worden.
openbare aanbestedingen
Google neemt een fabrikant van intelligente thermostaten en rookdetectoren over. Begeeft Google zich op het terrein van de domotica? Wat is de filosofie achter deze overname?
Google koopt Nest
De Balk van Beel werd op 16 januari 2014 in Parijs genomineerd door de jury van de MIPIM awards in de categorie "Best Innovative Green Building". Deze internationaal vermaarde vastgoedprijzen worden sinds 1991 uitgereikt door MIPIM.
MIPIM nominatie
Sinds januari 2013 is er een nieuw systeem: de Vlaamse overheid "garandeert" een rendement van 5% over 15 jaar aan particulieren die zonnepanelen plaatsen. Dat rendement wordt sinds kort gehaald zonder subsidies.
subsidie zonnepanelen
MIT wetenschappers werken aan een technologie die het rendement van zonnecellen aanzienlijk zou kunnen verbeteren: maak kennis met de thermofotovoltaïsche cel.
thermofotovoltaische cel
Een belangrijk deel van de inventaris van het Brussels erfgoed is online consulteerbaar. Een bouwwerk dat zich in die inventaris bevindt, geniet geen bescherming, maar is wel gedocumenteerd door de dienst Monumenten en Landschappen.
Brussels erfgoed
Bativox kalender