Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Mathys: Murtherm, een nieuw systeem voor gevelisolatie. Meer»
Foamglas: langdurige waterdichte isolatie van ondergrondse constructies. Meer»
Deceuninck: luchtdicht plaatsen van PVC ramen met het prekader van Deceuninck. Meer»
Wienerberger: toekomstige verbouwers kunnen met fotowedstrijd hun gevel terugverdienen. Meer»
Legrand: P17 tempra PRO, de nieuwe industriële stekkers van Legrand. Meer»
Rockfon: Krios plafondoplossing zet de toon bij Continental Banden Groep. Meer»
Hansgrohe: eerste transparante kraan voor waterspektakel aan de wastafel. Meer»
Netwerking : waarom je als bouwprofessional sociale media moet omarmen. Meer»
Award : filminstituut in Thailand wint de Wienerberger Brick Award 2014. Meer»
Duurzaamheid : steden helpen actief mee om CO2 uitstoot te beperken. Meer»
Innovatie : de Sagrada Familia nagebouwd in ijs. Meer»
Architectuur : gevangenis Leuze-en-Hainaut opent haar deuren. Meer»
Kalender A blueprint for the future: advanced manufacturing & new urbanismTV 249: Leidraad voor de goede uitvoering van schilderwerkenBouwknopen: frequente vragen en probleemsituatiesWaterbewust bouwenAanwezigheidsregistratie op werven, ...Meer»
Als pionier en één van de enige verfproducenten lanceert Mathys een totaalpakket voor thermische gevelisolatie: Murtherm. Het is een innovatieve aanvulling op Murfill, een referentie in gevelwaterdichting.
Mathys
Isolatie van ondergrondse bouwdelen dient niet alleen te beschikken over uitstekende thermische eigenschappen, ze moet ook een antwoord bieden op de bijzondere problemen die haar omgeving stelt.
FOAMGLAS
De PVC raam-en deurprofielen van Deceuninck hebben uitmuntende thermische prestaties. Maar Deceuninck stelt ook alles in het werk om een optimale luchtdichte plaatsing te garanderen.
Deceuninck
Denkt u (of één van uw klanten) aan de renovatie van uw gevel? Neem dan zeker deel aan de Wienerberger fotowedstrijd met als inzet de levering van Terca of Desimpel gevelstenen t.w.v. 5000 EUR.
Wienerberger
Gebruikers van industriële stekkers willen kwaliteit aan een marktconforme prijs. Stekkers die een veilige connectie garanderen, weersbestendig zijn én tegen een stootje kunnen. Met P17 tempra PRO van Legrand kunnen ze op beide oren slapen.
Legrand
Om de kantoren van Continental Banden Groep te isoleren en akoestisch te scheiden van de immense productiehal werden Rockfon Krios dB 44 plafondpanelen geïnstalleerd. Het resultaat: een muisstille werkomgeving met een uitstekende privacy.
Rockfon
Axor, het designmerk van sanitairspecialist Hansgrohe, heeft samen met de Franse topdesigner Philippe Starck de eerste transparante wastafelkraan ontwikkeld.
Hansgrohe
Sociale media hebben de manier van communiceren in het afgelopen decennium grondig veranderd. Door de omvang van het fenomeen, heb je je ongetwijfeld als bouwprofessional ook al eens afgevraagd: "Ben ik de boot niet aan het missen?"
social media
Het opleidingscentrum dat door Bangkok Project Studio werd ontworpen, bestond uit meer dan 600 000 handgemaakte bakstenen, afkomstig uit het laatste dorp in Thailand dat bakstenen produceert. Werklozen werden opgeleid om de bouwwerken uit te voeren, waardoor het project een bijzondere sociale betekenis kreeg.
Brick Award
De steden Sint-Niklaas, Aalst, Dendermonde en de provincie Oost-Vlaanderen ondertekenden op woensdag 7 mei 2014 het Europese Burgemeestersconvenant. Het Burgemeestersconvenant (Covenant of Mayors) is een instrument waarmee Europa steden aan­spoort op lokaal niveau in te zetten op concrete acties om de CO2-uitstoot te beperken.
Sint-Niklaas
Ijs, voor de één een bron van plezier, voor de ander dan weer een bron van ergernis maar aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) denken ze dat ijs een toekomst heeft als... bouwmateriaal! Om dat te bewijzen willen ze een 1:4 schaalmodel van de Sagrada Familia in ijs bouwen.
bouwen met ijs
Op 20 mei 2014 is de gevangenis in Leuze-en-Hainaut officieel geopend. De gevangenis zal 312 gedetineerden (300 mannen en 12 vrouwen) kunnen opvangen en maakt deel uit van het Masterplan 2008-2012-2016 voor een gevangenisinfrastructuur in humane omstandigheden.
gevangenis in Leuze-en-Hainaut
Bativox kalender