Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Vasco: integratie van slimme sturing in nieuwe ventilatie-unit. Meer»
BTicino: domotica op maat van senioren - levenslang wonen in alle comfort. Meer»
Foamglas: een uniek gevelisolatiesysteem met Foamglas-isolatie en natuurlijke kalk. Meer»
Lamett: ongeziene keuzemogelijkheden voor parketvloeren. Meer»
Lasvit: transparante golvende glazen panelen creëren dynamiek en special effects. Meer»
Norbord: Norbord draagt bij aan brandvertraging met SterlingOSB Fire Solutions. Meer»
Deknudt Mirrors: Karim Rashid ontwerpt voor Reflect+ by Deknudt Mirrors. Meer»
Economie : Belgische vastgoedmarkt stagneert. Meer»
Stedenbouw : Duurzame Wijk Tivoli of functionele en sociale gemengdheid. Meer»
Wetgeving : wat met de woonbonus in Wallonië en Brussel? Meer»
Architectuur : een ongewoon museum in Rodez. Meer»
Kalender Vervolmakingscursus energieprestatie regelgevingPassiveHouseHVAC & ECL 2014Architect@Work 2014Healthcare2014BUILTY, ...Meer»
De ventilatie-unit DII, de upgrade van het ventilatiesysteem D met warmteterugwinning, verrijkt het Vasco ventilatiegamma met meer regeltechnische mogelijkheden. Nieuw zijn de externe sturing voor domotica en de vraagsturing voor een nog energie-efficiëntere werking.
Vasco Group
Behoeften op vlak van wooncomfort zijn anders voor pakweg dertigers dan voor de generatie zestig plussers. Het is dus niet meer dan logisch dat ook domoticasystemen aan die wijzigende vereisten worden aangepast. BTicino heeft dat goed begrepen.
Legrand
Met StoTherm FoamLime introduceert Foamglas, marktleider in isolerend cellulair glas, samen met Sto, marktleider in buitengevelisolatiesystemen, een gevelisolatie systeem dat zich van de overige ETICS-systemen onderscheidt door zijn unieke bouwfysische kwaliteiten.
FOAMGLAS
Parketspecialist Lamett breidt zijn aanbod kwalitatieve vloeren verder uit met de nieuwe Artisan-kleuren. Nieuw aan dat concept is dat je nu eerst de kleur kunt kiezen om pas daarna de drager voor je parketvloer te selecteren.
Lamett
Lasvit, de Tsjechische firma die opvallende architecturale glasinstallaties maakt, heeft een speciaal golvend glas ontwikkeld, in samenwerking met ontwerper Ross Lovegrove. Lasvit wilde in de productie de optische effecten van water vertalen in het glas.
Lasvit
De STA (Structural Timber Association) publiceerde richtlijnen om brandvertragende maatregelen te nemen bij het gebruik van houten frames tijdens de bouw van grote gebouwen (vloeroppervlakte >600 m²), wanneer nog geen brandbestendige finish werd aangebracht.
Norbord
Opvallende spiegels, ontworpen door opmerkelijke designers. Voor de collectie Reflect+ doet Deknudt Mirrors een beroep op grote namen. Van Belgische toppers zoals Bart Lens en Jean-François d'Or tot internationale talenten, waaronder Arik Levy en dus nu ook Karim Rashid.
Deknudt Mirrors
De FOD Economie publiceerde onlangs cijfers over de huizenmarkt in de eerste helft van 2014. Het betreft verkopen die onderworpen zijn aan het stelsel van registratierechten. Uit die cijfers blijkt dat de prijzen in de vastgoedsector stilaan stabiliseren.
vastgoedmarkt stagneert
Binnenkort verrijst in de Brusselse kanaalzone een nieuwe wijk. Officieel draagt het project de naam “Duurzame wijk Tivoli” en eigenaar CityDev Brussel, het gewestelijke vehikel verantwoordelijk voor stadsvernieuwing (de opvolger van de GOMB), wil er een baanbrekend project realiseren zowel op het vlak van duurzame ontwikkeling als op het vlak van functiemenging in een stedelijke omgeving.
Duurzame Wijk Tivoli
In een vorig artikel berichtten we over de Vlaamse woonbonus die vanaf 2015 voor nieuwe leningen sterk verlaagd zal worden. Maar hoe zit het met de andere gewesten? Wat doen Brussel en Wallonië met hun nieuwe bevoegdheid over de woonbonus?
woonbonus Wallonie Brussel
Sinds eind mei 2014 is de stad Rodez in het Franse departement Aveyron, een museum rijker. Het "Musée Soulages" is gelegen in de "Jardin du Forail" op enkele stappen van de kathedraal. Het museum zelf is genoemd naar Pierre Soulages, één van de bekendste hedendaagse Franse abstracte kunstschilders.
museum Soulages
11-09-2014 Cursus: Vervolmakingscursus energieprestatie regelgeving
12-09-2014 › 14-09-2014 Beurs: PassiveHouse
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: HVAC & ECL 2014
17-09-2014 › 18-09-2014 Beurs: Architect@Work 2014
01-10-2014 › 03-10-2014 Beurs: Healthcare2014
08-10-2014 › 09-10-2014 Beurs: BUILTY
Wist u dat u op onze site een kalender met de belangrijkste beurzen,... in de bouwsector kan raadplegen? Om het u nog eenvoudiger te maken kan u zich abonneren op deze kalender zodat u steeds up-to-date blijft.
Bativox kalender