Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T

Beste bouwprofessional,

In deze speciale editie van onze Bativoxnieuwsbrief stellen we de innovaties in de bouwschil voor die bouwproducenten op 8 en 9 oktober tijdens BUILTY in de kijker zullen plaatsen. BUILTY is hét exclusieve bouwplatform voor de grote aannemer maar dat neemt natuurlijk niet weg dat de getoonde innovaties alle bouwprofessionals aanbelangen. Wij delen ze dan ook graag met u via deze speciale editie.

BUILTY: hét exclusieve bouwplatform voor de grote aannemer op 8 & 9 oktober. Meer»
WTCB - CSTC: Overzicht van de sessies op Builty. Meer»
Rector: Rectolight, de lichte vloer met voorgespannen balken. Meer»
Saint-Gobain Glass: Cool-Lite Xtreme 50/22 II, een uitzonderlijke zonnewarmtewerende beglazing met een extreem goede isolatiewaarde. Meer»
Foamglas: Koljern, StoTherm FoamLime en Perinsul HL in de kijker. Meer»
Wienerberger: Eco-brick, de gevelsteen voor meer isolatie en woonruimte, en Façatile, de vlakke, natuurlijke kleipan. Meer»
Knauf: Compleet systeem voor de energie-efficiënte gevel. Meer»
Megaton: Prefabtrappen op maat. Meer»
Sika: Een nieuw innovatief waterdichtingssysteem SikaProof A voor ondergrondse betonstructuren. Meer»
Rockfon: VertiQ Concealed, de verdekte wandtoepassing. Meer»
Eurodal: Hydrops en Pardak XL in de kijker. Meer»
DL Chemicals: supersterke lijmkit, hybride kit, chemisch anker met controlesysteem. Meer»
Inter-Beton: Steelmix, Stamix en Parmix in de kijker. Meer»
Hauff-Technik: V-Body dichtpakkingen, de kabeldoorvoer voor de hoogste prestaties. Meer»
Sadef: Stalen systeembouwcomponenten voor lichte draagstructuren. Meer»
Groep Verhelst: Sterk aanbod prefab maatwerk. Meer»
BUILTY bezoeken: Vraag nu uw ticket aan. Meer»
Ziet u als aannemer door de bomen het bos niet meer? De moderne bouwschil brengt per slot van rekening heel wat vragen met zich mee. Waar eindigt de binnenkant van een gebouw en waarom is die zo belangrijk? Stopt het bij lucht- en waterdichte bescherming of gaat het veel verder? En wat zijn de huidige innovaties inzake de schil?
BUILTY
Twee van de vier workshops zijn gewijd aan nieuwe Technische Voorlichtingen: TV 250 ‘Referentiedetails voor ingegraven constructies’ en de TV gewijd aan luchtdichtheid. Verder besteedt WTCB aandacht aan de TechCom-databank en innovatieve betonsoorten.
WTCB - CSTC
Bestemd voor alle niveau’s van vloeren van nieuwe of te renoveren gebouwen. De 2 grootste troeven van de in geperste houtvezelplaat vervaardigde Rectolight vulstenen (=potten) zijn lichtheid en weerstand.
Rector
Cool-Lite Xtreme 50/22 II kan toegepast worden voor utiliteit- en woningbouw voor verticale én dakbeglazing voor alle gebouwen waarvoor maximale besparing belangrijk is. Dankzij deze eigenschappen is de beglazing uitermate geschikt daar waar geharde of halfgeharde beglazing vereist is.
Saint-Gobain Glass
Koljern is een eigen, gepatenteerd bouwsysteem dat een gezond binnenklimaat met een laag energieverbruik en een uitzonderlijke levensduur combineert toepasbaar in kleine als in grote of zware gebouwen. StoTherm FoamLime FoamLime integreert thermische isolatie en gevelbekleding in één enkel systeem en vormt zo een perfect beschermende mantel, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Perinsul HL is een isolatieblok met een blijvend thermisch isolerende laag, om zo koudebruggen in opgaand metselwerk of funderingen volledig uit te sluiten.
FOAMGLAS
Deze gevelsteen is lichter en tot 3,5 cm smaller dan een traditionele gevelsteen en neemt daardoor minder ruimte in. Ook biedt de lichtere steen voor de plaatser een groter gebruiksgemak. De Façatile kleipan van Koramic maakt een strakke, hedendaagse gevelafwerking mogelijk, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten. De pan wordt verticaal regendicht geplaatst op een uitgevlakte houten draagstructuur.
Wienerberger
Het gevelisolatiesysteem EPS B1 van Knauf omhult elke gevel, nieuwbouw of renovatie met polystyreenplaten. Basis van het systeem is de Knauf gevelisolatieplaat EPS 032, met zijn uitstekende lambda-waarde (λ = 0,032 W/m.K) om de thermische isolatie te verhogen en bouwknooppunten bij de montage te vermijden.
Knauf
Megaton Prefab Systems produceert sedert medio 2012 prefabtrappen op maat: rechte trappen, draaitrappen, vertande trappen, aangestorte bordessen, losse bordessen,...
Megaton
SikaProof A is een op voorhand aangebracht waterdichtingssysteem met een foliemembraan dat bestaat uit een sterk reliëfmembraan op basis van flexibele polyolefinen, voorzien van een speciaal afdichtingsraster en een speciaal ontworpen, niet-geweven doek.
Sika
De moderne en elegante VertiQ wandpanelen staan garant voor een uitstekende akoestiek, stootvastheid en duurzaamheid. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in klaslokalen, sportruimtes, kantoren, enz.
Rockfon
In combinatie met de gootplaat vormt Hydrops een efficiënt, betaalbaar en onderhoudsvriendelijk buffer- en infiltratiesysteem voor regenwater. Pardak XL is een uniek concept om parkings aan te leggen op grote daken van openbare gebouwen, ziekenhuizen, winkelcenta...
EURODAL
Parabond 800 is ideaal voor het verlijmen van zeer zware onderdelen zonder klemmen. Met Parabond 500 is na vier uur al 75% van de eindsterkte bereikt waardoor het zeer snel belast kan worden. Parachim methacrylaat zorgt dat u vanaf nu perfect kan zien wanneer het product uitgehard is en dus belast mag worden.
DL Chemicals
Steelmix-QPC is staalvezelbeton met een gewaarborgde buigtreksterkte en is het resultaat van de samenwerking tussen Inter-Beton en Bekaert. Stamix is een kant-en-klare metselmortel ideaal voor werven met meerdere bouwplaatsen Parcmix is beton met een uitgewassen oppervlak dat zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam is.
Inter-Beton sa
Het moduleraam van HSI 150 is de universele oplossing bij de ruwbouwplanning met gas- en drukwaterdichte aansluitsystemen. Er bestaat een enkelzijdige ondoordringbare pakking HSI 150-K, geschikt voor eenzijdige systeemafdichting en een dubbelzijdige ondoordringbare pakking HSI 150-K2, geschikt voor systeemafdichting aan beide zijden.
Hauff-Technik
De systeembouwcomponenten worden projectspecifiek geproduceerd en voorzien van geïntegreerde intelligente verbindingen, waardoor de producten montageklaar zijn en er niet meer aan de profielen gelast hoeft te worden.
Sadef
Verhelst produceert architectonisch beton, betontrappen, breedplaten en (geïsoleerde) dubbele wanden.
Verhelst