Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
BTicino: Kristall zorgt voor gepersonaliseerde schakelaars. Meer»
Itec: zorgsector enthousiast over innovaties van Itec. Meer»
Foamglas: lancering van eigen bouwsysteem Koljern. Meer»
Poesia: een pure heldere baksteen voor binnen en buiten. Meer»
Triflex: Triflex beschermt uitbreiding van historisch gebouw. Meer»
Vanbockryck Beton: kent u al de VBionen van Marcel Vanthilt's Hotel M? Meer»
Sociale media : de voordelen van sociale media voor BURO II & ARCHI+I. Meer»
Technologie : drones in de bouw. Fictie of realiteit? Meer»
Wedstrijd : Stromae op de werf. Maar waar? Meer»
Enquête : Vlaming meer tevreden over leefkwaliteit in zijn buurt dan 12 jaar geleden. Meer»
De schakelaars en afdekplaten van BTicino zijn de ideale combinatie van design en technologie. Dat is met Kristall niet anders. Wie een persoonlijke toets voor zijn schakelaars wil, kiest voor LivingLight Kristall.
Legrand
Nergens in de professionele wereld maakt een vloer zo veel verschil als in de zorgsector. Itec Contract Floors, Belgische producent van innovatieve vinylvloeren voor professionele doeleinden, noteert de laatste jaren een sterke groei.
IVC Group
Na de productie van cellulair glas en de integratie ervan in hoogwaardige systeemoplossingen komt PCE op de Europese markt met een eigen, gepatenteerd bouwsysteem. Koljern combineert een gezond binnenklimaat met een laag energieverbruik en een uitzonderlijke levensduur en kan worden toegepast in zowel kleine als in grote of zware gebouwen.
FOAMGLAS
De Italiaanse firma Poesia produceert heldere, volledig transparante (bak)stenen of blokken die je kan toepassen in de afwerking, maar evengoed als buitengevel.
POESIA
Het historische gebouw van veilinghuis Galerie Leroy Frères in Brussel kreeg een uitbreiding aan de achterkant. De architect realiseerde een non-invasieve uitbreiding met het Triflex ProTect systeem.
Triflex
Het decor van Hotel M, de nieuwe zomertalkshow van Marcel Vanthilt, wordt dit jaar deels gebouwd door VB Beton Vanbockrijck. Vbionen zijn geprefabriceere betonwanden die zowel functioneel als esthetisch uitblinken.
Vanbockryck Beton
Na anderhalf jaar van activiteit op sociale media onderkent BURO II & ARCHI+I de duidelijke voordelen. Communicatiemanager Sofie Vandelannoote getuigt over de aanpak.
groot bureau over sociale media
In het Zwitserse Swiss Federal Institute of Technology (ETH) in Zürich werken ze aan een toekomst waarin heel wat taken op de bouwwerf geautomatiseerd worden. Het ETH heeft al een spin-off op zijn conto die robots inzet op de werf om bouwmaterialen met computerprecisie te plaatsen maar voor het team van Federico Augugliaro geldt het motto: the sky is the limit en dus is men gestart met het onderzoeken van de inzet van drones, meer bepaald quadrocopters, op de werf.
drones in de bouw
De officiële clip voor “ta fête”, het officiële Rode Duivelslied door Stromae, werd dinsdag net voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Algerië gelanceerd. Weet jij op welke werf deze clip gedraaid werd, dan maak je kans op de recentste CD van Stromae: Racine Carrée.
Stromae op de werd
De Vlaming is over het algemeen meer tevreden over de leefkwaliteit in zijn buurt dan ruim 12 jaar geleden. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid in 2013.
leefkwaliteit