Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
Foamglas: projectbezoek gevelrenovatie Villa's van Ganshoren. Meer»
ThyssenKrupp: verhoogd comfort en gebruiksgemak voor HE3 huislift. Meer»
BuzziWings: akoestich paneel met plafondelement en indirecte verlichting. Meer»
Recticel: Eurowall, de ultradunne spouwisolatie. Meer»
Elco: Thision L, de krachtigste condenserende gaswandketel. Meer»
Niko: universele inbouwdimmer dimt alle dimbare lampen. Meer»
Technologie: een groengevel van algen zorgt voor hernieuwbare energie. Meer»
Technologie: betekent 3D printing een revolutie voor de bouwsector? Meer»
Economie: bouwbarometer eerste kwartaal 2013 bereikt nieuw dieptepunt. Meer»
Kalender: 3 tips voor Open Wervendag 2013. Meer»
Dit sociaal woningbouwproject maakt gebruik van een lichte voorzetgevel om isolatie en esthetiek op een hedendaags niveau te brengen. Projectbezoek met toelichting door Prof. Jean-Marie Hauglustaine van de universiteit van Luik.
Foamglas
De succesvolle HE3 huislift werd uitgerust met automatische schuifdeuren en een nieuwe hydraulische unit die voor een soft start en soft stop zorgt.
ThyssenKrupp
Inventieve plafondaccessoires ontworpen om een grote ruimte akoestisch en optisch op te delen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
BuzziWings
Deze ultradunne en superisolerende spouwislolatie is aan de vier zijden voorzien van een nieuw tand- en groef kliksysteem. Dit staat garant voor een goede aansluiting van de platen onderling.
Recticel
Thision L vertegenwoordigt de nieuwe condenserende gaswand-competentie van Elco: met 5 vermogens van 65 kW tot 145 kW kan bijna altijd aan de vereisten van meergezinswoningen en commerciële objecten worden voldaan.
Elco
Deze universele inbouwdraaiknopdimmer dimt elk type dimbare lamp, ook dimbare spaar- en ledlampen.
Niko
In Duitsland wordt binnenkort het eerste residentiële passiefgebouw met een bioreactorgevel in gebruik genomen. Het zogenaamde BIQ House in Hamburg zal als een test case dienen voor deze nieuwe vorm van hernieuwbare energie in stedelijke gebieden.
groengevel van algen
Professor Behrokh Khoshnevis van de University of Southern California (USC) werkt aan een technologie die een ware revolutie kan betekenen voor de bouwsector: Contour Crafting (CC). In populaire termen: het 3D-printen van een huis.
3D printen
De bouwbarometer opgesteld door Bouwunie peilt naar het sentiment bij de Vlaamse kmo in de bouw (ruwbouw, afwerking, installatie en infrastructuur). In het eerste kwartaal van 2013 zakte de bouwbarometer naar een nieuw dieptepunt.
bouwbarometer
Op zondag 28 april vindt de 7de editie plaats van Open Wervendag. De rode draad doorheen de vele deelnemende projecten is de aandacht voor energiezuinig (ver)bouwen, het gebruik van duurzame materialen en innovatieve en ingenieuze bouwtechnieken. Wij geven alvast 3 suggesties.
Open Wervendag 2013