Copy
Bativox, het onafhankelijk platform dat de bouwprofessional op de hoogte houdt van bouwproducten. Meer over Bativox?
Afbeeldingen zichtbaar maken?
Bativox op G+, IN, F, T
In deze editie:
Recticel Insulation: nieuwe oplossingen, voor nog duurzamere isolatie. Meer»
Belisol: nieuw aluminium profiel HOLUX verenigt nieuwste technologieën en innovaties. Meer»
OTIS: een groenere toekomst dankzij de innovatieve GeN2 lifttechnologie. Meer»
Xella: luchtdicht bouwen eenvoudig met massieve Ytong en Hebel cellenbeton. Meer»
BTicino: de universele programmatiesoftware voor het domoticasysteem MyHOME. Meer»
Vasco: The Heating Company wordt Vasco Group. Meer»
VOLA: Round Series, nieuwe inbouw afvalbak en tissuehouder. Meer»
Trespa: houtwerk vervangen wordt eenvoudig met Trespa Izeon. Meer»
Wetgeving : op naar een verplichte verzekering voor aannemers? Meer»
Ruimtelijke ordening : de toekomst van de Vlaamse verkavelingen. Meer»
Architectuur : FPC Gent officieel ingehuldigd. Meer»
Boekentoren : ondergronds depot is klaar voor 38 km boeken. Meer»
Kalender Open WervendagManagement van uw architectenkantoor,  TV 249: Leidraad voor de goede uitvoering van schilderwerkenSoundBlock, Gyptone & Rigitone - praktische opleiding voor architectenA blueprint for the future: advanced manufacturing & new urbanismBouwknopen: frequente vragen en probleemsituatiesWaterbewust bouwen, ...Meer»
Recticel Insulation innoveert met toekomstvaste isolatieoplossingen: Eurowall 21 spouwisolatie, Powerroof Maxx dakisolatie en onderdakfolie in één, Eurofloor 300 vloerisolatie, compacter én sterker en Eurothane Bi-3 platdakisolatie, nu nog sneller geplaatst.
Recticel Insulation
Het nieuwe Holux gamma van aluminium ramen en deuren zet met Uw-waarden tot 0,9 W/m²K een nieuwe standaard inzake isolatie. Ook op vlak van esthetiek, veiligheid en levensduur behoort het gamma tot de Europese top.
Belisol
De milieuvriendelijke GeN2 liften zijn normbepalend op het gebied van prestatie, betrouwbaarheid, ontwerpflexibiliteit en comfort, en zijn tegelijkertijd kostenbesparend en energiezuinig.
OTIS
Wie energiezuinig wil bouwen, moet luchtdicht bouwen. Dat is een primaire vereiste om geen energie verloren te laten gaan via kieren en spleten. Massieve bouw zoals met Ytong of Hebel, biedt een zeer geringe kans op luchtlekken.
Xella
MyHOME_Suite is de universele software voor de volledige automatisatiebus van het domoticasysteem MyHOME van BTicino. Programmatie en configuratie worden kinderspel!
Legrand
Op 1 mei 2014 veranderde The Heating Company. Althans van naam. Het bedrijf gaat al zijn producten (radiatoren, vloerverwarming en ventilatie) ophangen aan de naam van zijn bekendste merk, Vasco.
Vasco Group
VOLA introduceert een nieuw designconcept: een afvalbak en een tissuehouder die in de muur zijn ingebouwd. De Round Series biedt nieuwe mogelijkheden om de ruimte in de badkamer te benutten en het interieur te verfraaien.
VOLA
Het kan lastig zijn om de juiste materiaalkeuze te maken wanneer u houtwerk aan een huis gaat vervangen. Een gemakkelijk hanteerbare Trespa plaat is nu beschikbaar in RAL-kleuren.
Trespa®
Er is nog geen verplichte verzekering voor aannemers en dat ondanks een arrest van het Grondwettelijk Hof uit 2007 waarin de wetgever opgelegd wordt dit verschil met architecten weg te werken. Een overzicht van de huidige situatie.
verplichte verzekering voor aannemers
Wat zijn de opties om de typische Vlaamse verkaveling in te passen in de huidige ruimtelijke ordening. Architect Marijn van de Weijer zocht tijdens zijn doctoraatsonderzoek naar oplossingen.
toekomst van de verkaveling
Op 6 mei 2014 werd het federaal forensisch psychiatrisch centrum in Gent officieel ingehuldigd. Het gaat om een uniek complex waarbij zorg én veiligheid gecombineerd worden voor de opvang van ca. 270 mannelijke geïnterneerden.
FPC Gent
Het ondergronds depot onder de binnenplaats van de Boekentoren in Gent krijgt stilaan vorm. In het najaar verhuist de collectie van 3 miljoen boeken, foto's, schilderijen, affiches,… naar de 38 km rekken in het ondergrondse depot.
Boekentoren
Bativox kalender